Boktips!

Läs dig lite

lyckligare

Vill du se världen på ett nytt sätt? Läs en bok! Här hittar du titlarna som inviger dig i mindfulness, yoga och terapi.

Publicerad 23 april 2015

Äventyr, bästa vän, själsligt plåster, sträng lärarinna, utmanare, ögonöppnare – en bok kan vara så mycket. I dag, den 23 april, är det Världsbokdagen, en temadag som instiftades av Unesco för 20 år sedan för att uppmärksamma boken och upphovsrätten. Vi på ICA hyllar det skrivna ordet genom att tipsa om tre titlar med fokus på att må bra.

Fokus på jobbet

Hur mindfulness gör dig effektivare, lugnare och gladare. Boken utgår ifrån ny forskning som visar att vi med mindfulness kan träna hjärnan så att vi blir mer fokuserade och lugna när det blir stressigt på jobbet. I boken presenteras praktiska tips på hur man kan använda mindfulnessträning i sitt yrkesliv.

Bokförlag: Natur & Kultur. Cirkapris: 209 kr.

Yoga Girl

Den svenska yoga-tjejen Rachel Brathen har blivit världskändis med sin blogg Yoga Girl. En miljon följer henne på Instagram och tar del av henens yogavardag på den västindiska ön Aruba, där hon bor. I boken har Rachel samlat ihop sina bästa repect på välgörande yogapositioner och tips på hur man kan hitta balans i livet.

Bokförlag: Bonnier Fakta. Pris 199 kr hos ICA Hemma. Köp din bok på här.

Guide till terapi

Jag tror jag måste prata med någon … Om du funderar på att börja i terapi, men inte är säker på vilken typ av terapiform som passar just dig, är den här boken en bra guide. Dessutom delar flera kända personer med sig av sina personliga erfarenheter av terapier, bland annat Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester och skribenten Nika Åkestam. 

Bokförlag: Natur & Kultur. Cirkapris: 187 kr.


Boktipsen har även publicerats i Cura apotekets tidning För hela livet.