Glad midsommar!

Den hälsosamma

midsommartårtan

Visst är den god, den klassiska tårtan med jordgubbar och grädde. Men varför inte överraska dig själv och dina gäster genom att servera en grönsakstårta på midsommar? Kanske två?

Midsommar är tårtornas högtid. Det vanliga är att avrunda måltiden med en klassisk jordgubbstårta. Men varför inte slå på stort och servera TVÅ tårtor – en till huvudrätt och en till efterrätt? Och fylla dem med nyttigheter? Här är recept på tårtor fullproppade med grönsaker. 

Vill du även servera färskpotatis, sparris, sill, ägg och andra klassiker på midsommarbordet? Ta del av våra gröna mattips inför nationaldagen, de funkar lika bra på midsommar! 

Glad midsommar!

Midsommartårtor

 • Laxtårta

  Laxtårta

  Tjusig smörgåstårta gjord på kallrökt lax, gröna ärtor, färskpressad citronjuice, pepparrot, kesella, kavring, ärtskott, dill och rädisor. Ärtorna kan bytas ut mot avokado – lika nyttigt och minst lika gott!

  › Recept på laxtårta

 • Rödbetstårta

  Rödbetstårta

  Vill du imponera på dina gäster? Sväng då ihop denna rödbetstårta med vinkokta rödbetor och morötter! En annorlunda tårta med frukter, bär och rotsaker i skön mix, på en kakbotten som du fyller med färskost, rödbetor och choklad. Mums!

  › Recept på rödbetstårta