Hoppa till sidans innehåll

Veganutmaningen

Vegansk veckomeny -

fjärde veckan

Vem älskar inte veganska rätter så som till exempel pizza eller smarriga ribs? Fjärde veckan i veganutmaningen avslutas med riktiga höjdarrecept.

ICA-dietisterna Caroline Wilbois och Johanna Andersson

 • Frukostips

  Frukostips

  Vi har valt ut tre frukostfavoriter. Vill du ha mer inspiration så hittar du alla våra veganska frukostar här.

  Frukostkakor med banan och blåbär
  Kakor till frukost? Javisst! Dessa går att förbereda dagen innan och kan lätt packas med till jobb eller skola som ett gott och nyttigt mellanmål.
  Frukosttoast med grapefrukt
  Mumsig toast som passar fint till helgfrukosten. Drick gärna en grön smoothie till.

  Frukostmacka: fullkornsrågbröd med ICA Gott liv bönpastej. Toppa med ärtskott.

 • Måndag

  Måndag

  Blomkålscurry med kokos och koriander
  God och smakris curry som passar perfekt att laga till många eller spara som matlåda. Förstärk gärna med kokta kikärtor.

 • Tisdag

  Tisdag

  Vegansk kalops
  En helt igenom vegetarisk kalops med smaker som känns igen från den klassiska varianten. Receptet är framtaget av Gustav Johansson som driver den vegetariska matbloggen Jävligt gott

 • Onsdag

  Onsdag

  Tunnbrödspizza med sojafärs
  Världens enklaste och snabbaste pizza gör vi på tunnbröd. Servera med en krispig sallad på riven rödkål, olja, vitvinsvinäger, salt och peppar.

 • Torsdag

  Torsdag

  Potatis och pumpasoppa med linsspread
  Torsdag och dags för soppa! Len och smakrik med försärkning av linser. Baljväxter är för övrigt bland det mest hälsosamma och miljövänligaste proteinet vi kan äta. Servera gärna med ett gott bröd.

 • Fredag

  Fredag

  Veggie wraps
  Bästa fredagsrätten med egen plockmat i tortillabröd. Gör gärna mer av ärtguacamolen och dippa grönsaker i som tillbehör.

 • Lördag

  Lördag

  Helgrillad tofu med jordnötssås
  Vem älskar inte jordnötssås? Så gott! Jordnöten är egentligen en baljväxt som bidrar med rikligt av nyttigt fleromättat fett.

 • Söndag

  Söndag

  Oumph ribs
  Nyttiga ribs, finns det?! Ja visst! Här är en mer hälsosam variant gjord på Oumph. Servera med en kålsallad och gärna några gröna blad. Smaklig måltid!