Saken är biff,

grönsaksbiff

Att göra egen grönsaksjuice är super, se bara till att spillet hamnar i magen och inte i papperskorgen. Se våra tips på gröna biffar - supergott, busenkelt och väldigt nyttigt!

Med en råsaftcentrifug kan du göra massor av sköna, gröna juicer. Det enda trista är att spillet ofta hamnar i papperskorgen. Men att slänga spillet är helt onödigt. Din kropp går miste om massor av näringsämnen och fiber, som är bra för kroppen och mag-tarmkanalen. Samtidigt är det så klart dåligt för miljön att slänga mat.

Ta därför grönsaksspillet, blanda i ett ägg och lite mjöl (gärna kikärtsmjöl för att få en bra proteinkälla) tillsätt salt och peppar efter smak. Forma till biffar och stek. Supergott, busenkelt och väldigt nyttigt!

Här hittar du alla våra recept på supergoda gröna biffar, eller se några favoriter i listan nedan.

Gröna favoritbiffar

  • Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

    Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

    Färggranna, vegetariska biffar av rödbetor, kikärter, majsstärkelse och ägg smaksätts med spiskummin och serveras med svalkande gurkyoghurt och nykokt bulgur. Den matiga bulguren innehåller även fetaost, salladslök och spenat, som ger fin smakbrytning.

    - Rödbetsbiffar med gurkyoghurt och fetaost

    Spara

  • Morots- och prästostbiffar

    Morots- och prästostbiffar

    Byt ut köttfärsbiffen mot dessa saftiga morotsbiffar med prästost! Prästostens sälta möter morötternas sötma och chiliflakes ger biffarna extra sting. Riv morötter och ost och blanda med ägg och ströbröd, krydda med salt och svartpeppar. Tillaga i ugn eller stek dem krispiga i stekpanna. Perfekt för en lakto-ovo-vegetarisk middag!

    - Morots- och prästostbiffar

    Spara

  • Zucchinibiffar

    Zucchinibiffar

    Smarta vegobiffar som lagas i ugnen. Durra är ett glutenfritt sädesslag som används flitigt i bland annat Afrika. Servera med ris eller potatis och en god yoghurtsås.

    - Zucchinibiffar

    Spara

  • Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra

    Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra

    En riktigt god och saftig lakto-ovo vegetarisk burgare gjord på kidneybönor som mixas med solroskärnor, ägg och havregryn. Smeten får smak av parmesan och rökt paprikapulver. Servera i hamburgerbröd med krämig avokadoröra och krispig rödkål!

    - Bönburgare på kidneybönor med avokadoröra

    Spara

  • Feta- och mandelbiffar med guacamole

    Feta- och mandelbiffar med guacamole

    Dessa biffar går inte av för hackor! Bönor, sötmandel och fetaost mixas för att skapa saftiga biffar som sedan steks gyllenbruna. Bulgur och en guacamole, med lite sting och smak från mynta, serveras till för att göra middagen komplett!

    - Feta- och mandelbiffar med guacamole

    Spara

  • Halloumi- och sötpotatisbiffar

    Halloumi- och sötpotatisbiffar

    Halloumi och sötpotatis i en perfekt form, nämligen som biffar. Busenkelt att laga är det också! Det enda du behöver göra är att svänga ihop de få ingredienserna till biffarna, skjutsa in i ugnen, koka ris och vips – så var maten klar!

    - Halloumi- och sötpotatisbiffar

    Spara

  • Morots- och halloumibiffar

    Morots- och halloumibiffar

    Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.

    - Morots- och halloumibiffar

    Spara

  • Rödbetspuckar med basilika

    Rödbetspuckar med basilika

    De flesta grönsaker och rotfrukter går att forma till matiga ”vego-puckar”, alltså platta biffar som du steker och bjuder med fräscha tillbehör – i salladsblad, kålblad eller bröd. Rödbetor är basen i de här läckert lilaröda puckarna, vilket ger en tydlig rödbetssmak.

    - Rödbetspuckar med basilika

    Spara

  • Broccolifritters med tzatziki

    Broccolifritters med tzatziki

    Saftiga broccolifritters smaksatta med parmesanost och en ljuvlig pesto arrabbiata gjord på soltorkade tomater. Servera de gyllenstekta, saftiga vegobiffarna med ris och en krämig, sval tzatziki. Mums!

    - Broccolifritters med tzatziki

    Spara

  • Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

    Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

    Lakto- vegetariskt recept med lite sting! Dessa ärtiga majsbiffar, gjorda på kikärtor, vita bönor, majs, persilja, sambal oelek, och ost är mycket smakrika och serveras med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa. Supergott!

    - Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

    Spara

  • Bön- och majsburgare med avokadokräm

    Bön- och majsburgare med avokadokräm

    Burgarna får smak av bland annat lök, solroskärnor och majskorn. Tillsammans med bönorna formas smeten till burgare som steks i olja. Lägg allt på tallriken och toppa med en klick avokadokräm, mums!

    - Bön- och majsburgare med avokadokräm

    Spara