Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Må bra med fem varje dag

Gör 5 vardagsfavoriter

grönare

Vi listat fem av de populäraste rätterna på ica.se – och boostat recepten med extra frukt och grönsaker. Det är enklare än du tror att få i dig mer grönt. Och framförallt gott! Så ät som vanligt, men lite hälsosammare.

För att må bra och leva ett sundare liv rekommenderas du att äta fem portioner frukt och grönt varje dag. Genom att lägga till frukt och grönt i dina vardagsfavoriter kan du enkelt få i dig 500 gram frukt och grönt varje dag som är rekommendationen. 

Är du nyfiken på att veta mer om varför du ska äta 500 gram frukt och grönt varje dag så berättar vi gärna mer!

 • Köttfärssås med spaghetti

  Nyttig och klimatsmart köttfärssås! En vardagsrätt med skön skjuts av mustiga rotfrukter som morot, palsternacka och selleri. Grönsakerna mixas till grovt hack och får sedan sällskap av en mindre mängd köttfärs i stekpannan. Serveras givetvis med fullkornspasta.

  › Recept på nyttigare köttfärssås och spaghetti

 • Korv stroganoff

  Korv stroganoff med krossade tomater som bas gör korvgrytan lite nyttigare. Särskilt när korven får sällskap av paprika och lök i grytan. Servera med råris och babyspenat samt krasse.

  › Recept på nyttigare korv stroganoff

 • Pannkakor

  Lite nyttigare pannkakor med riven morot i smeten. Egen bärkompott och kvarg i stället för grädde och sylt är också sunda val. Än mer inbjudande blir de nygräddade pannkakorna med citronmeliss på toppen.

  › Recept på nyttigare pannkakor

 • Chili con carne

  En sundare chili con carne med mer grönsaker och mindre färs. Grova rotfrukter, som morot och palsternacka, rivs och ger mustig smak åt chili con carnen. Gör en sallad med kidneybönor, tomat och avokado och servera till.

  › Recept på nyttigare chili con carne

 • Tacopaj

  Tacopaj fulländar fredagsmyset och med färdig pajdeg är det lätt att göra. Här är en variant på tacopaj med riktigt mycket grönsaker, vilket gör pajen både godare och nyttigare. En vitkålsallad till med krispiga rädisor och spenat blir pricken över i.

  › Recept på en nyttigare tacopaj

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer