Hoppa till sidans innehåll

Må bra med fem varje dag

Gör 5 vardagsrätter

nyttigare!

Vi har listat fem av de mest populära vardagsrätterna på ica.se och boostat recepten med extra frukt och grönt. Ät som vanligt, men lite mer hälsosammare - det är enklare än du tror. Och framförallt gott!

För att må bra och leva ett sundare liv rekommenderas du att äta fem portioner frukt och grönt varje dag. Genom att lägga till frukt och grönt i dina vardagsfavoriter kan du enkelt få i dig 500 gram frukt och grönt varje dag som är rekommendationen.

 • Köttfärssås med spaghetti

  Nyttig och klimatsmart köttfärssås! En vardagsrätt med skön skjuts av mustiga rotfrukter som morot, palsternacka och selleri. Grönsakerna mixas till grovt hack och får sedan sällskap av en mindre mängd köttfärs i stekpannan. Serveras givetvis med fullkornspasta.

  Recept på nyttigare köttfärssås och spaghetti

 • Korv stroganoff

  Korv stroganoff med krossade tomater som bas gör korvgrytan lite nyttigare. Särskilt när korven får sällskap av paprika och lök i grytan. Servera med råris och babyspenat samt krasse.

  Recept på nyttigare korv stroganoff

 • Pannkakor

  Lite nyttigare pannkakor med riven morot i smeten. Egen bärkompott och kvarg i stället för grädde och sylt är också sunda val. Än mer inbjudande blir de nygräddade pannkakorna med citronmeliss på toppen.

  Recept på nyttigare pannkakor

 • Chili con carne

  En sundare chili con carne med mer grönsaker och mindre färs. Grova rotfrukter, som morot och palsternacka, rivs och ger mustig smak åt chili con carnen. Gör en sallad med kidneybönor, tomat och avokado och servera till.

  Recept på nyttigare chili con carne

 • Tacopaj

  Tacopaj fulländar fredagsmyset och med färdig pajdeg är det lätt att göra. Här är en variant på tacopaj med riktigt mycket grönsaker, vilket gör pajen både godare och nyttigare. En vitkålsallad till med krispiga rädisor och spenat blir pricken över i.

  Recept på en nyttigare tacopaj