Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rosa veckomeny

Rosa vardag

v.40

Ta fajten med en rosa vecka! Kan man göra skillnad med ett recept? Den här veckans nyttiga meny innehåller recept som är speciellt framtagna utifrån våra rosa varor. När du köper dem i din butik eller online så bidrar du direkt till cancerforskningen.

Elin Nordström

 • Falafelbowl med korianderyoghurt

  Falafelbowl med korianderyoghurt

  Allt blir roligare i en skål, även falafel. Med kokt bulgur, avokado, gurka och mandel blir denna bowl en fröjd både för ögat och magen. Turkisk yoghurt och koriander är två utmärkta smakkompisar till falafel och ger rätten en frisk och fräsch smak.

  Falafelbowl med korianderyoghurt

 • Ratatouille med färsk basilika

  Ratatouille med färsk basilika

  Kanske finns det lika många varianter på ratatouille som det finns franska kockar, men basen är oftast en härlig mix av färgstarka grönsaker som paprika, zucchini, tomater och lök. Denna snabblagade version får dessutom smak av färsk basilika och vitlök. Servera med ris och stekt halloumi.

  Ratatouille med färsk basilika

 • Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

  Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

  Snabbt, gott och nyttigt är väl ändå drömmen för en vardagsmiddag. Här får den Omega-3 rika laxen en snabb omgång i pannan innan den åker in i ugnen. Den vanliga spaghettin byts ut mot strimlad zucchini vilket gör måltiden både grönare och mer hälsosam.

  Sojabakad sesamlax med zucchinispaghetti

 • Nudelwok med kyckling och cosmopolitan

  Nudelwok med kyckling och cosmopolitan

  Varför inte woka med färs istället för den vanliga kycklingfilén? Bjud på en wok med många smaker, från söt teriyakisås och rivig ingefära till stark vitlök. Den söta cosmopolitansalladen ger dessutom en härlig krispighet som kompletterar de mjuka nudlarna perfekt.

  Nudelwok med kyckling och cosmopolitan