Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Alla kan göra något

Rosa veckomeny

v.42

Vill du göra en insats för Rosa bandet? Du kan göra skillnad bara genom att välja råvaror som är speciellt framtagna utifrån våra rosa varor. Den här veckan har vi komponerat ihop en nyttig veckomeny som gör att du direkt bidrar till cancerforskningen.

  • Lasagne med kycklingfärs och grillad paprika

    Lasagne med kycklingfärs och grillad paprika

    En smakrik och lite annorlunda lasagne gjord på kycklingfärs, soltorkade tomater och grillade paprikor. Medan lasagnen sköter sig i ugnen har du gott om tid att fixa tillbehören i form av fräscha och gröna gurkstavar. Smaklig måltid!

    ROSA VAROR: Kycklingsfärs.

    > Lasagne med kycklingfärs och grillad paprika

  • Zucchiniplättar med syrad lök

    Zucchiniplättar med syrad lök

    Upplev smaken av frasiga zucchiniplättar tillsammans med syrad lök, ett perfekt vego-alternativ. Löken är pricken över i när du serverar denna rätt. En lätt syrlig smak av ättikan som får en jämn balans av sockret och den rätta knapriga touchen av lök och ärtskott. Låt detta dra en stund innan ni slår er till bords.

    ROSA VAROR: Ägg.

    > Zucchiniplättar med syrad lök

  • Fisk- och saffransgryta med tomat

    Fisk- och saffransgryta med tomat

    En ljuvligt god, saffransdoftande fiskgryta som är fantastiskt enkel att tillaga. Grytbasen består av morötter och mild purjolök som får puttra i en krämig gräddsås smaksatt med saffran och umamirik fiskbuljong. Lägg ner fisken och tomatbitarna i såsen och låt den sjuda tills smakerna gift sig och servera grytan med ångande nykokt potatis och tomater.

    ROSA VAROR: Morot och tomat.

    > Fisk- och saffransgryta med tomat

  • Fiskgratäng med citron och basilika

    Fiskgratäng med citron och basilika

    Bjud familjen på en barnsligt god fiskgratäng med italiensk karaktär! Börja med att lägg fisken i en ugnssäkerform innan du häller över blandningen med grädde, hackad basilika och citroncest. När gratängen är klar från ugnen serveras den med fluffigt ris, krispiga haricot vertes och färska gurkskivor.

    ROSA VAROR: Basilika.

    > Fiskgratäng med citron och basilika

  • Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi

    Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi

    Stekt kyckling serveras här med gräddkokt kålrabbi. Den krämiga kålen kokar du enkelt i grädde under omrörning och smaksätter med rivet citronskal. Serveras sedan med stekta kycklingfiléer, fluffigt ris och strö slutligen över hackad gräslök som pricken över i:et!

    ROSA VAROR: Kyckling.

    > Stekt kyckling med gräddkokt kålrabbi