Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rosa bandet

Rosa veckomeny

v.42

Vill du göra en insats för Rosa bandet? Du kan göra skillnad bara genom att välja råvaror som är speciellt framtagna utifrån våra rosa varor. Den här veckan har vi komponerat ihop en hälsosam veckomeny som gör att du direkt bidrar till cancerforskningen.

 • Smashad potatis med örtsmör

  Smashad potatis med örtsmör

  En perfekt rätt att laga när man är lite stressad. Inte för att det går fort, utan för att man får använda knytnävarna! De kokta potatisarna ska helt enkelt få sig en omgång innan de åker in i ugnen. Men glöm inte att krydda de smashade godingarna med rosmarin och timjan först.

  Smashad potatis med örtsmör

 • Spenatsallad med rödbetor

  Spenatsallad med rödbetor

  Babyspenat är en bra bas i en matig och hälsosam sallad, dessutom enkelt att kombinera med andra grönsaker. Här låter vi färska fikon karamelliseras i pannan med lite lönnsirap och blandar i klyftade rödbetor, smulad fetaost och rostade hasselnötter. En riktig höjdarkombo som toppas med en pigg dressing.

  Spenatsallad med rödbetor, karamelliserade fikon och hasselnötter

 • Krämig risoni med spenat, mynta och ärtor

  Krämig risoni med spenat, mynta och ärtor

  Ibland är även det allra enklaste överraskande gott, som denna snabblagade risonirätt. Med endast ärtor och mascarpone som sällskap får denna krämiga risoni en mild och god smak som även går hem hos barnen. Servera den tillsammans med en frisk sallad gjord på babyspenat, mynta och citron.

  Krämig risoni med spenat, mynta och ärter

 • Champinjonsallad med parmesan och ruccola

  Champinjonsallad med parmesan och ruccola

  Sugen på att variera din vanliga vardagssallad? Testa denna enkla men jättegoda champinjonsallad med pepprig smak av ruccola och tunt skivad parmesanost. Toppa med en syrlig citrondressing och servera till en bit fisk eller ugnsstekt kyckling.

  Champinjonsallad med parmesan och ruccola