Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Sopptider

5 lättlagade

linssoppor

Nyttig och miljösmart mat som är plånboksvänlig och kan varieras i all oändlighet. Det handlar så klart om linssoppa! Låt oss bjuda på 5 lättlagade recept.

Elin Nordström

Linssoppa är en rätt som kan smaka på tusen olika sätt. Med linserna som bas – välj mellan röda, gröna, gula och bruna – kan du skapa en rätt utifrån tycke, smak och tillgängliga ingredienser. Så töm kylen på rotfrukter. Pressa i en apelsin. Krydda och smaka, krydda och smaka – till slut sätter du den! Givetvis behöver soppan inte vara helt vegetarisk. Det brukar exempelvis vara väldigt gott att ha i bitar av kyckling eller fisk.

Vill du luta dig mot ett recept innan du börjar freestyla? Här är 5 nyttiga favoriter!

 • En smak av Indien

  En krämig variant av en klassisk indisk soppa. De värmande kryddorna ihop med röda linser ger en lättlagad, nyttig och underbart god vegetarisk rätt. Toppa soppan med turkisk yoghurt för en frisk avrundning och lite chili för extra hetta.

  Indisk linssoppa ”Mulligatawny”

 • Heja orientaliska smaker!

  Låt orientaliska dofter sprida sig i köket med denna enkelt tillagade linssoppa. Med varma och heta smaker av kanel, spiskummin, paprika och kajennpeppar blir denna orientaliska linssoppa fantastiskt smakrik!

  Orientalisk linssoppa

 • Linser <3 broccoli

  Mäktig vegetarisk soppa med krossade tomater, rödvinsvinäger, röda linser och vitlök.Krydda din linssoppa med timjan, basilika och paprikapulver. En lättlagad och väldigt god soppa som dessutom är billig.

  Linssoppa med broccoli

 • Höstig soppa

  Värmande soppa med kyckling, linser, lök och morötter. Kanelstång och curry ger soppan extra smak. Rör i yoghurt och smaka av med salt och peppar. Toppa med koriander.

  Kyckling- och linssoppa

 • Soppa med firre

  Överraska med en supergod, klar linssoppa med fisk. Soppan är väldigt matig och innehåller bland annat rotselleri, kålrot och krossade tomater som får en fin smak av mejram och vitlök. Servera ihop med ett gott bröd.

  Linssoppa med fisk