Hoppa till sidans innehåll

Rabarbertid

Smarriga recept

med rabarber

Rabarbertiden är kommen! Gör en nyttigare variant på rabarberpaj eller testa rabarber i en smoothie eller varför inte förbereda lite picklad rabarber till grillfesten?

Elin Nordström
Tips: Se alla våra recept med rabarber

Rabarbern är rik på vitamin C och järn men är väldigt sur vilket kräver en del socker vid tillagning. På våren är de är som mjällast och finast. Rabarber går alldeles utmärkt att skära ner i bitar och frysa in för att sedan plocka fram och ha till vinterns pajer. Vid nedfrysning avstannar all nedbrytning och rabarbern innehåller samma näringsämnen som färsk. Bra va!

 • Nyttigare rabarberpaj

  Den här rabarberpajen är ljuvligt god och lite nyttigare. Syrliga rabarber och söta jordgubbar, som smakar som en sommardag. I pajen har vi valt havregryn istället för vetemjöl och den är sötad med honung och kokossocker och innehåller lite mindre smör.

  Recept på nyttigare rabarberpaj

 • Smoothie med rabarber, äpple och ingefära

  tarta dagen med en energikick! Denna smoothie passar lika bra till frukost, som mellanmål eller till söndagens brunch. Ingefära, jordgubbar och rabarber i en fräsch blandning med äppeljuice. Allt mixas samman, häll upp i glas, färdigt att servera.

  Smoothie med rabarber, äpple och ingefära

 • Äppelpicklad rabarber med anis

  Rabarber inlagd i ättika och äppeljuice smakar försommar när den är som bäst . Den picklade rabarben med ton av anis passar fint till grillat kött och särskilt bra till fläskkött.

  Äppelpicklad rabarber med anis

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer