Hoppa till sidans innehåll

Rabarbertid

Smarriga recept

med rabarber

Rabarbertiden är kommen! Gör en nyttigare variant på rabarberpaj eller testa rabarber i en smoothie eller varför inte förbereda lite picklad rabarber till grillkvällen?

Elin Nordström
Tips: Se alla våra recept med rabarber

Rabarbern är rik på vitamin C och järn men är väldigt sur vilket kräver en del socker vid tillagning. På våren är de är som mjällast och finast. Rabarber går alldeles utmärkt att skära ner i bitar och frysa in för att sedan plocka fram och ha till vinterns pajer. Vid nedfrysning avstannar all nedbrytning och rabarbern innehåller samma näringsämnen som färsk. Bra va!

 • Nyttigare rabarberpaj

  Den här rabarberpajen är ljuvligt god och lite nyttigare. Syrliga rabarber och söta jordgubbar, som smakar som en sommardag. I pajen har vi valt havregryn istället för vetemjöl och den är sötad med honung och kokossocker och innehåller lite mindre smör.

  Recept på nyttigare rabarberpaj

 • Smoothie med rabarber, äpple och ingefära

  tarta dagen med en energikick! Denna smoothie passar lika bra till frukost, som mellanmål eller till söndagens brunch. Ingefära, jordgubbar och rabarber i en fräsch blandning med äppeljuice. Allt mixas samman, häll upp i glas, färdigt att servera.

  Smoothie med rabarber, äpple och ingefära

 • Äppelpicklad rabarber med anis

  Rabarber inlagd i ättika och äppeljuice smakar försommar när den är som bäst . Den picklade rabarben med ton av anis passar fint till grillat kött och särskilt bra till fläskkött.

  Äppelpicklad rabarber med anis