Bästa tillbehören

Pimpa din

cykel!

Har du precis dammat av cykeln och är redo för vårens och sommarens cykelturer? Glöm inte att kolla cykeln så att allt funkar som det ska. Vi har satt ihop en checklista som du snabbt bockar av.

Artikel i samarbete med Crescent

Är det något på cykeln som är slitet eller inte funkar? Då kan du glädjas åt att det finns otroligt mycket fina tillbehör att pimpa cykeln med så att den blir det vrålåk du alltid önskat dig.

För säkerhets skull!

 • Syns du så finns du

  Cyklar du i mörker är det viktigt att både fram- och baklyktor funkar som de ska. Se till att batterierna funkar och/eller köp små portabla lampor - finns att köpa hos din Crescent-handlare.

 • Är bromsarna ok?

  Se till att bromsarna funkar som de ska innan du rullar iväg. Är du osäker på hur de ska justeras? Led cykeln till närmsta cykelverkstad så hjälper de dig.

 • Punka?

  Låt inte en punktering eller slitna däck stoppa dig från att cykla. Ha alltid ett reparationskit hemma och kolla däcken i början av säsongen. Idag finns det däck i många fina färger för att ge din cykel det där lilla extra!

 • Reflexerna

  Det skadar inte att damma av reflexerna lite extra och se till att de funkar. Cykeln ska ha en vit reflex framtill, en röd reflex baktill och orangegul på sidan.

 • Sportigt med hjälm

  Visst ser det extra sportigt ut när man har hjälm! Idag finns det så många snygga modeller att det är svårt att välja.

Det lilla extra!

 • Mer plats

  Picknick, shopping eller dator som ska med på cykelturen? Cykelväskor finns i massor av olika varianter och cykelkorgen kan ju vara det bästa som hänt alla som gillar att stuva undan handväskan när man cyklar.

 • Sadla om!

  Känns sadeln hård och sliten? Ingen fara - köp en ny. Idag kan man välja mellan massor av olika varianter. Vill du sitta mjukt finns vadderade och satsar du på nåt extra lyxigt är det en skinnsadel du ska satsa på.

 • Stänkskärm

  Köp en bra stänkskärm om din cykel saknar det - på så sätt sparar du massor av tvätt och riskerar inte att stänka på den som cyklar bakom.