Recepttips!

Nyttigare kladdkakor

Nyttig kladdkaka, finns det? Absolut! Fira kladdkakans dag den 7 november med någon av våra mer hälsosamma varianter av den klassiska kakan.

Kladdkaka med morot, mörk choklad, cashewnötter, dadlar, kokos, olivolja och ägg? Japp! Vår "Nyttiga kladdkaka", som du hittar bland recepten nedan, är inte bara underbart god utan även helt glutenfri och fri från tillsatt socker.

Den innehåller dessutom viktiga mineraler såsom magnesium, kalium och fosfor. Även en del fiber, som håller magen och tarmarna i trim. Kakans stora fördel är att man inte tillsätter vitt socker, i stället är det chokladen och dadlarna som sötar.

Se även våra övriga recept på mer hälsosamma varianter av kladdkakor. Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss, så blir kladdkakorna ännu nyttigare. 

Tips på mer hälsosammare kladdkakor

 • Nyttig kladdkaka

  Nyttig kladdkaka

  En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!

  - Nyttig kladdkaka

  Spara

 • Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

  Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

  Mixa riven zucchini och baka en kladdkaka med vuxen chokladsmak. Zucchinin bidrar med saftighet och ger kladdkakan en tryffelliknande konsistens. Toppa med vackra pistaschnötter, knapriga kakaonibs och bjud med hallongrädde. En lika snygg som god chokladdessert!

  - Kladdkaka med zucchini och hallongrädde

  Spara

 • Raw kladdkaka med cashewgrädde

  Raw kladdkaka med cashewgrädde

  Vad sägs om en helt laktos- och glutenfri kladdkaka, som inte ens kräver någon ugn? Det fixar du enkelt genom att mixa bland annat valnötter, dadlar, ren havre och rå kakao. Låt kladdkakan sätta sig i kylen och bjud med spännande cashewgrädde.

  - Raw kladdkaka med cashewgrädde

  Spara

 • Kladdkaka med mandelsmör

  Kladdkaka med mandelsmör

  Bjud på en lika lyxig som hälsosam kladdkaka med mandelsmör och kikärtsspad i stället för ägg. Mindre söt, men desto med chokladig i smaken. Kladdkakan blir rätt mäktig och passar bäst för vuxna. Njut av den i små bitar tillsammans med cashewgrädde.

  - Kladdkaka med mandelsmör

  Spara

 • Chokladkaka med bönor

  Chokladkaka med bönor

  Tänk att något så gott är bakat på bönor. Bönorna ger en härlig konsistens. Olivoljan gör chokladkakan saftig och god. Dekorera med dina favoritbär.

  - Chokladkaka med bönor

  Spara

 • Mandelkladdkaka med hallonglasyr

  Mandelkladdkaka med hallonglasyr

  Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter.

  - Mandelkladdkaka med hallonglasyr

  Spara

 • Raw food kaka

  Raw food kaka

  Bjud på en härlig raw food kaka där fikon och honung ger en naturlig och fin sötma. Kakan är helt glutenfri och består bara av naturliga ingredienser. Strö gärna rikligt med kokoschips på toppen - både dekorativt och gott!

  - Raw food kaka

  Spara