Så här tar vi fram nyttiga veckomenyn
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Vår nyttiga veckomeny innehåller 7 nyckelhålsmärkta middagar, perfekt för veckans matplanering. Alla recept är skapade av ICAs kockar och utvalda av ICAs dietist. Ny meny varje vecka.
Tips! Så här tar vi fram vår nyttiga veckomeny.
Få hjälp att planera din vardag, veckans meny kommer här.
När kolja smaksätts med spiskummin blir smaklökarna överraskande glada. Denna rätt är enkel att laga också - koka, stek, hacka, servera! Med Amandine-potatis och en klick rödbetshummus kan man tro att vilken stjärnkock som helst har lagat maten!
Pannkakor med spenat och rivna morötter blir både härligt gröna i färgen och mättar bättre! En matigare variant av de klassiska pannkakorna helt enkelt. Här äts dem tillsammans med en sallad gjord på bland annat soltorkade tomater, paprika och bönor. Testa om du vill ta pannkakstorsdagen till en ny nivå!
En kycklinglimpa gjord med kycklingfärs, cannellinibönor och pesto tomat blir härligt smakrik och krämig. Här äts den tillsammans med kokt potatis, en sås med smak av basilika och en sallad gjord på cosmopolitansallad och gurka. Mums!
Låt dig förälskas i dessa smaker från Asien. Ingefäran är det som slår igenom mest, men det vägs upp fint av den röda pepparen, och de härliga grönsakerna. För att få till en härligt salt sötma så använder du ketjap manis, som ringlas ovanpå rätten. Hoppas de ska smaka!
Att blanda sälta och sötma är ett gammalt trick, och det använder vi oss av till kvällens anka! Tunna apelsinklyftor blandas med rödlök, grönkål, honung och olivolja, och blir ett perfekt komplement till ankan och de ugnsrostade potatisarna och sparrisarna.
Rotfruktsstrips är ett utmärkt tillbehör till en saftig kycklingbit. Här äts den också tillsammans med en krämig hummus och serveras tillsammans med en krispig salladsmix och middagen är redo.
Kvällens middag är en perfekt kombination av smaker och texturer och är dessutom enkel att tillreda. Ett krämigt mos gjort på blomkål och potatis serveras med gräslökspanerade laxfiléer med en krispig yta. Duka fram den fräscha och lätt syrliga gurksalladen och ät dig mätt.
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fem knytnävsstora portioner av av frukt, bär och grönsaker om dagen. Så mycket är bra att äta för att öka chansen till ett hälsosamt liv. Det motsvarar 500 gram för vuxna och 400 gram för barn. Helst ska man äta ungefär hälften frukt och hälften grönsaker och här ingår färskt, fryst och konserverat. Färska äpplen, fryst broccoli och kikrtor på burk, allt räknas!
Några exempel på cirka 500 gram frukt och grönt:
Recept på nyttiga middagstips som är utvalda av ICAs dietist och skapade av ICAs kockar.
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Jodå! Ge den klassiska semlan en hälsotwist - se tipsen för en lite nyttigare semla.
Detta ska du titta efter i brödhyllan när du vill ha ett mer hälsosamt bröd.
Ger tips och råd till dig som vill äta lite mer nyttigt och hälsosamt.
Under havsytan döljer sig ett grönsaksland, fullt med alger och sjögräs. Men är de trendiga råvarorna så nyttiga som alla säger? Och hur kan man använda havets grönsaker i matlagningen? Ta del av ICA-dietistens kunskap och ICA-kockarnas läckra recept!
Med dessa tips blir du en mästare på drinkar där smakerna står i fokus.