Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Nyttiga veckomenyer

Nyttigare vardag

veckomeny v.19

Sötpotatisgryta med kikärtor och chili, räkpasta med citron, parmesanstekt kyckling och skrei med dill och kaprisdressing. Är det fler än vi som blir sugna på att laga den här nyttiga veckomenyn?

ICA-dietisterna Caroline Wilbois och Johanna Andersson

LÄS MER: Så här har vi satt samman våra nyttiga veckomenyer

 • Indisk sötpotatisgryta med kikärtor och chili

  Så mycket smak i en gryta. Laga gärna dubbel sats för matlådor i veckan eller till frysen. Kikärtor är ett grönt protein som vi gärna får äta mer av för hälsa och planet. Bidrar med mättande protein, fiber, järn och folat och är riktiga näringsbomber.

  Recept på indisk sötpotatisgryta

 • Räkpasta med citron och pumpafrön

  Smakrik och fräsch pastarätt med sting från chili. Välj gärna matlagningsgrädde och byt gärna ut hälften av pastan mot bönpasta eller zucchinipasta för mer näring och nyttigheter.

  Recept på räkpasta med citron

 • Parmesanstekt kyckling med bryssel- och rödkålsrissallad

  Kanske veckans hälsotopp med en mättande och näringsrik sallad på bönor och två sorters kål. Kål är bland de nyttigaste grönsakerna vi kan äta, och miljösmart är det också! Ihop med proteinrik kyckling med frasigt parmesantäcke blir detta en hitt för kropp och själ!

  Recept på parmesanstekt kyckling

 • Skrei med dill- och kaprisdressing

  Mild fisk ihop med knaprig mandel och god dressing som serveras på ett modernt sätt i salladsblad blir snabbt en favorit. Servera med ris eller matvete för den som önskar lite mer energi.

  Recept på skrei med dill och kapris

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer