Hoppa till sidans innehåll

Nyårsmeny - nyttig

och lyxig

Vill du fira in det nya året med nya hälsosamma vanor? Börja redan på nyårsafton med en lite nyttigare nyårsmeny med fisk och skaldjur och andra nyttigheter i huvudrollen.

Förrätter- och huvudrätter

  • Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

    Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

    Ingen nyårsafton utan hummer eller? Denna förrätt går även att göra på andra skaldjur eller varför inte en blandning av havets läckerheter?

    Recept på Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

  • Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

    Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

    Den här tjusiga räkcocktailen serverades på Nobel week dialogue 2016 och passar perfekt på en lyxigt nyttig nyårsmeny. Har du inte provat sojapicklad svamp än är det dags nu, fantastiskt gott!

    Recept på Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

  • Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor

    Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor

    En vegetarisk förrätt som du snabbt svänger ihop. Spritsa avokadon i små glas för en riktigt festlig känsla.

    Recept på Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor

  • Rödbetor med hasselnötter och vit balsamico

    Rödbetor med hasselnötter och vit balsamico

    En grönare variant på en klassisk carpaccio där rödbetor får ersätta oxfilén. Lyxigt nyttig som delvis går att förbereda innan servering.

    Rödbetor med hasselnötter och vit balsamico

  • Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

    Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

    En riktigt festlig kycklingrätt med smak av rosépeppar. Kronan på verket är den smarriga kronärtskockskrämen som serveras till.

    Recept på Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

  • Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

    Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

    På nyår vill man gärna servera det där lilla extra som överraskar. I denna rätt är det de frästa algerna som sticker ut. Härliga asiatiska smaker med chili, koriander, sesam och en wasabimajonäs som ger den rätta hettan.

    Recept på Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

  • Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

    Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

    En medelhavsinspirerad kycklingrätt. Serveras med ett läckert bönmos smaksatt med vitlök, citron och rosmarin. Får dig att drömma dig bort till varmare breddgrader.

    Recept på Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

Drink och dessert

  • Mangocolada

    Mangocolada

    Funkar lika bra som inledning på nyårskvällen som till ett sött avslut på nyårsmiddagen.

    Recept på Mangocolada

  • Clementinglass med kokos och vanilj

    Clementinglass med kokos och vanilj

    En mjölkfri glass gjord på frysta bananer och smaksatt med färskpressade clementiner och kokos. Toppas med mynta, färska hallon och clementinklyftor. Vi lovar, den kommer att ta slut snabbt.

    Recept på Clementinglass med kokos och vanilj

  • Stekt ananas med mynta och kokos

    Stekt ananas med mynta och kokos

    En exotisk efterrätt med stekt ananas som huvudingrediens. Serveras med en klick vanlijglass, rostad kokos, lime och mynta.

    Recept på Stekt ananas med mynta och kokos

  • Hallonsuffle

    Hallonsuffle

    Med en suffle imponerar du på dina middagsgäster. Med endast tre ingredienser; hallon, socker och ägg, kan du få till en riktig fullträff som avslutning på nyårsmiddagen.

    Recept på Hallonsuffle

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer