Nyttig nyårsmeny - lika läcker

som hälsosam

Fira in det nya året med en lite nyttigare nyårsmeny med fisk och skaldjur och andra nyttigheter i huvudrollen. Utifrån dessa recept kan du skapa en meny som är lika lyxig som den är nyttig. Och den kommer att imponera på alla gäster.

Förrätter och huvudrätter

  • Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

    Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

    Ingen nyårsafton utan hummer eller? Denna förrätt går även att göra på andra skaldjur eller varför inte en blandning av havets läckerheter?

    Recept på Skaldjur med ärtguacamole och tomatvinägrett

  • Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

    Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

    Den här tjusiga räkcocktailen serverades på Nobel week dialogue 2016 och passar perfekt på en lyxigt nyttig nyårsmeny. Har du inte provat sojapicklad svamp än är det dags nu, fantastiskt gott!

    Recept på Räkcocktail med blomkål, sesam, alger och sojapicklad svamp

  • Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor

    Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor

    En vegetarisk förrätt som du snabbt svänger ihop. Spritsa avokadon i små glas för en riktigt festlig känsla.

    Recept på Avokado och paprika i glas med rostade pumpakärnor

  • Rödbetor med hasselnötter och vit balsamico

    Rödbetor med hasselnötter och vit balsamico

    En grönare variant på en klassisk carpaccio där rödbetor får ersätta oxfilén. Lyxigt nyttig som delvis går att förbereda innan servering.

    Rödbetor med hasselnötter och vit balsamico

  • Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

    Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

    En riktigt festlig kycklingrätt med smak av rosépeppar. Kronan på verket är den smarriga kronärtskockskrämen som serveras till.

    Recept på Rosépepparstekt kyckling med blomkåls- och broccolisallad

  • Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

    Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

    På nyår vill man gärna servera det där lilla extra som överraskar. I denna rätt är det de frästa algerna som sticker ut. Härliga asiatiska smaker med chili, koriander, sesam och en wasabimajonäs som ger den rätta hettan.

    Recept på Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs

  • Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

    Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

    En medelhavsinspirerad kycklingrätt. Serveras med ett läckert bönmos smaksatt med vitlök, citron och rosmarin. Får dig att drömma dig bort till varmare breddgrader.

    Recept på Citronkyckling och bönor med rosmarin och rostade grönsaker

  • Laxtartar med äpple och pepparrot

    Laxtartar med äpple och pepparrot

    Små skålar av salladsblad fylls med krämig laxröra, friskt äpple och stingig pepparrot. En fräsch och festlig plockrätt perfekt till nyår.

    Recept på Laxtartar med äpple och pepparrot

  • Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

    Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

    Ceviche är en sydamerikansk sallad med rå, marinerad fisk, lime, chili och koriander. I vårt recept hackar du gurka, mango, salladslök och blandar i kaviar. Lägg cevichen på sallad och toppa med torsken.

    Recept på Limemarinerad torskrygg med mangoceviche

  • Sparrisrisotto med halstrad lax

    Sparrisrisotto med halstrad lax

    Ett festligt recept på hänförande sparrisrisotto med halstrad lax, sockerärter, färsk grön sparris och parmesanflarn. Ett recept som verkligen får det att vattnas i munnen!

    Recept på Sparrisrisotto med halstrad lax

  • Citronmarinerade kronärtskockor

    Citronmarinerade kronärtskockor

    Gudomlig, festlig och en enkel förätt. Passar också utmärkt som tillbehör till grillat, såväl kött som fisk.

    Recept på Citronmarinerade kronärtskockor

  • Rödingcarpaccio

    Rödingcarpaccio

    Carpaccio är en klassisk förrätt som sällan slår fel – här gör vi den på rödingfilé. Några klickar gräddfil blir pricken över i!

    Recept på Rödingcarpaccio

Drink och dessert

  • Mangocolada

    Mangocolada

    Funkar lika bra som inledning på nyårskvällen som till ett sött avslut på nyårsmiddagen.

    Recept på Mangocolada

  • Clementinglass med kokos och vanilj

    Clementinglass med kokos och vanilj

    En mjölkfri glass gjord på frysta bananer och smaksatt med färskpressade clementiner och kokos. Toppas med mynta, färska hallon och clementinklyftor. Vi lovar, den kommer att ta slut snabbt.

    Recept på Clementinglass med kokos och vanilj

  • Stekt ananas med mynta och kokos

    Stekt ananas med mynta och kokos

    En exotisk efterrätt med stekt ananas som huvudingrediens. Serveras med en klick vanlijglass, rostad kokos, lime och mynta.

    Recept på Stekt ananas med mynta och kokos

  • Hallonsuffle

    Hallonsuffle

    Med en suffle imponerar du på dina middagsgäster. Med endast tre ingredienser; hallon, socker och ägg, kan du få till en riktig fullträff som avslutning på nyårsmiddagen.

    Recept på Hallonsuffle

  • Silky vegan chocolate mousse pie

    Silky vegan chocolate mousse pie

    Paj med krispig nötbotten och den lenaste chokladmoussen. Få kan gissa den hemliga ingrediensen i moussen – nämligen avokado!

    Recept på Silky vegan chocolate mousse pie

  • Rödbetstårta

    Rödbetstårta

    Vill du imponera på dina gäster så prova denna rödbetstårta med vinkokta rödbetor och morötter. En annorlunda tårta med frukter, bär och rotsaker i skön mix.

    Recept på Rödbetstårta

  • Fryst choklad- och passionstårta

    Fryst choklad- och passionstårta

    Det är chokladigt, det är fruktigt syrligt, det är krämigt och bjuder samtidigt på sött tuggmotstånd. Bäst är att du kan förbereda den i god tid och ha på lut i frysen.

    Recept på Fryst choklad- och passionstårta

  • Ginoir

    Ginoir

    Gino är en fantastiskt enkel och god dessert som görs på vit choklad. Den här varianten med mörk choklad har fått namnet Ginoir och är precis lika god.

    Recept på Ginoir

  • Minty ginger

    Minty ginger

    Ett drinkrecept på en oslagbar alkoholfri drink gjord av syrlig lime, söt sirap, ingefära, mynta, is och mineralvatten. Servera gärna som bål. Läskande och lyxig!

    Recept på Minty ginger