Hoppa till sidans innehåll

Spådamen:

"Man kan få nya idéer

som gör att man förändras"

Vi lät vår grönsakshatare Malou träffa ett antal experter för att få bukt med hennes grönsakshat. Kan sierskan Jolanda hjälpa Malou att förändra sitt beteende och börja våga äta grönsaker?

Elin Nordström

 

Hur kan man använda spådomen till att ändra ett beteende?

– En spådom kan vara en hjälp att se ett problem som i sin tur kan leda till att man hittar en lösning. Du kan se vad orsaken är och vad den grundar sig i, men sedan måste du själv göra jobbet. Spåkvinnan följer ju inte med dig ut i livet.

Vad är det viktigaste för att lyckas långsiktigt?

– Spådomen i sig själv kan inte förändra något. Människan har samma liv med sig ut som när hen kom in. Men man kan få nya idéer som gör att man agerar annorlunda i framtiden.

På vilket sätt kan man använda spådomen för att förändra något i sitt liv?

– Den kan hjälpa dig till förändring. Går du omkring och funderar på om du vill skilja dig så kanske spåkvinnan bekräftar det du har gått omkring och känt väldigt länge och det kanske ger dig en knuff i rätt riktning.  

Vad är dina bästa tips för att förändra ett beteende?

– Det jag vill att mina kunder ska ha med sig in är att de ska vara inspirerade och hoppfulla och även realistiska. Enda sättet att bryta ett beteende är att vara tolerant mot sig själv och ta en dag i taget.

Kan du se in i framtiden?

– Ja, jag har en slags förmåga att kunna skutta fram i tiden.

Men hur går det till då när du spår någon?

– Det börjar med att jag sätter mig i ett tillstånd av tystnad och det är det som är knepet, jag stoppar den inre dialogen. Det pågår ett ständigt pladder i våra huvuden och vi tänker massor. En spåkvinna har förmågan att sluta tänka på sitt eget liv och istället gå in i någon annans.

Vad vill du säga till dem som inte tror på det här?

– Vill man vara i en sådan tankestruktur där man inte släpper in möjligheter då får man väl vara det. För min del är det inte viktigt att alla måste tro på det jag gör.

Se också: 8 av 10 äter för lite grönsaker - det vill vi ändra på! Se olika sätt att angripa detta genom att Våga testa något nytt.