ICA-klassikern simning!

Kom igång med

simningen

Gör du en ICA-klassiker? Eller funderar du på att att anmäla dig? I momentet simning har du sex veckor på dig att simma tre kilometer. ICA-coacherna Josephine Tjernström och Mikaela Naess ger tips på hur du blir som fisken i vattnet.

1. Börja simma i simhallen

Simhallen är kanske inte lika charmig som en stilla sjö, men den är utmärkt om du vill förbättra ditt sim. Du har alltid nära till kanten, nära till hjälp, och du behöver varken tampas med vågor eller vindar. Simhallen är helt enkelt trygg och säker.

2. Besök simhallen vid rätt tidpunkt

Kolla upp schemat på din lokala simhall, för att se när det erbjuds crawlbanor och motionssim. Du kan ju också fråga personalen vilka dagar och tider simhallen tenderar att ha färre besökare.

3. Häng med en kompis – i vått och torrt

Allting blir enklare och roligare när man är två. Så leta upp en kompis som också vill börja simma, men inte riktigt kommit sig för. Eller ta rygg på en kompis som redan är igång. Efter simpasset: Unna er en härlig bastu! En fika efteråt är ni också värda.

4. Börja lugnt – nä, ännu lugnare

Sänka ambitionerna. Ta det lugnt. Hitta glädjen och bli vän med vattnet. Första simpasset kan du fokusera på att ta dig fram, slappna av och känna dig trygg i vattnet. Om det blir fler längder än du tänkt dig, då är de extra längderna bara en bonus.

5. Klä dig som ett proffs

På med badmössan och simglasögonen! Utrustningen skyddar mot vattnet, men gör även att du ställer om mentalt från ”jag-vill- inte-bli- blöt-i- håret” till ”den-där- personen-kan-jag- nog-simma- om”. En ny, snabb baddräkt eller nya, snabba badbyxor är inte heller fel. Kom igång: Om du känner dig snabb, då blir du också snabb och mer självsäker.

6. När du känner dig trygg – simma utomhus

Hej då klor! När du känner dig helt trygg i simbassängen, då kan du testa att simma i en sjö eller havsvik. En bra början är att simma mellan två bryggor vid en badplats. Obs! Ge dig aldrig ut och simma ensam. Ha en kompis med dig i vattnet eller på stranden. Vatten kräver respekt.