Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Kål – vacker, nyttig

och prisvärd

Hösten nalkas och skördetiden är i full gång – varför inte satsa på kål till middag? Den är både näringsrik och snäll mot plånboken. Här nedan listar vi våra favoritsorter!

Fem sorters kål

  • Grönkål

    Grönkål

    Trendig kål som fått ett uppsving de senaste åren tack vare sitt innehåll av vitamin C och mineraler. Med sin kraftiga smak passar den bra i både sallader och smoothies. Du kan också göra knapriga chips genom att grilla bladen i ugnen. Grönkålen trivs bra i det svenska klimatet, vilket även gör den till ett miljösmart val.

  • Spetskål

    Spetskål

    Rå, ångad, fylld eller stekt? Du väljer! Denna bortglömda kålsort smakar bäst när den ger lite tuggmotstånd, och ska därför helst inte kokas. Spetskål är också bra för magen; den innehåller både kostfiber och massvis av vitamin C.

  • Vitkål

    Vitkål

    Kanske minns du riven vitkål från en dyster skolmatsal? Men denna nyttiga fiberbomb förtjänar bättre rykte än så. Vitkål innehåller vitaminer, järn och kalcium, håller länge i kylskåpet och är dessutom billig. Det kan inte bli bättre!

  • Savoykål

    Savoykål

    Savoykål har en mildare smak och passar bra i såväl kalla som varma rätter. Precis som med grönkål kan du göra smarriga chips av bladen.

  • Rödkål

    Rödkål

    Med sin mörkt rödvioletta färg är rödkålen ett vanligt inslag på julbordet. Men den passar också bra till vardags i en sallad eller en mustig soppa.