Hoppa till sidans innehåll

Grillfest!

Grönare grillfest

med guacamole

Tänk bortom tacosen och servera en klick guacamole till den grillade fisken, kycklingen eller vegoburgaren. Här är tre recept på den gröna, nyttiga avokadoröran. Vilken faller dig i smaken?


Avokadon är en riktig superfrukt! 

– Avokadon är full med nyttigt, enkelomättat fett. Den innehåller även fiber, vilket gillas av magen och tarmarna, och en del B-vitaminer. Dessutom är avokadon rik på folsyra, som är viktigt för kvinnor som vill bli gravida, och kalium, som bidrar till normalt blodtryck, säger ICAs chefsdietist Christina Karlsson. 

Det finns alltså all anledning att äta mycket guacamole! Här är recept på tre nyttiga favoriter. En är grillad, en innehåller physalis och en är spetsad med spiskummin och färsk koriander. Vilken väljer du?

 • Grillad guacamole

  Grillfest? Lägg avokadohalvor på glöden och bjud på grillad guacamole! Med lime och färsk koriander får du fram den där riktigt somriga smaken.

  Grillad guacamole

 • Guacamole med physalis

  Syrlig physalis gör den här guacamolen härligt frisk! Är avokadon inte tillräckligt mogen? Kräma till den med ett par matskedar crème fraiche.

  Guacamole med physalis

 • Godaste guacamolen

  En underbart krämig guacamole, spetsad med spiskummin och färsk koriander. Om det är den ”godaste guacamolen” som receptet utlovar? Det återstår att se!

  Godaste guacamolen

 • Enkel guacamole med jalapeñosting

  Det händer något när det mjuka, krämiga innanmätet från en perfekt mogen avokado möter den milda hettan och fruktiga syran från jalapeño. Prova själv genom att göra denna enkla variant av klassisk guacamole med en twist som bland annat passar fint till grillad halloumi. Enkel guacamole med jalapeñosting

 • Kan du inte få nog av avokado?

  Kan du inte få nog av avokado?

  Spana in dessa matiga avokadorecept!