Ät mer grönt!

Grönhydrater - genvägen

till bättre hälsa

Det finns väl ingen genväg till bättre hälsa? Jo, kanske. I alla fall finns det ett enklare sätt att få i sig grönsaker, och det är att äta våra supergoda grönhydrater gjorda på exempelvis blomkål, morot eller zucchini.

Frukt och grönsaker förebygger en rad olika sjukdomar och vi bör alla äta minst 500 gram per dag. Ändå är det bara två av tio svenskar som gör det, enligt Livsmedelsverkets matvaneundersökning Riksmaten.

För att göra det enklare att få i sig sin dagliga dos, har vi på ICA tagit fram produktserien ICA Gott liv Grönhydrater – hälsosamma och energisnåla alternativ till kolhydrater som ris, pasta och potatis. Vi har blomkålsris, morotspasta, zucchinipasta och vegetarisk pytt. Grönhydraterna består enbart av grönsaker och de kan antingen ätas råa eller kokas 2-3 minuter. 

Vad kan man då göra med grönhydraterna? För att ge dig inspiration har våra ICA-kockar skapat fyra goda, gröna rätter. Hoppas det smakar!

Recept med grönhydrater

 • Morotspasta med svampbolognese

  Morotspasta med svampbolognese

  Morotspasta med svampbolognese Morotspasta är det perfekta tillbehöret till denna svampbolognese, som är en grön variant av vardagsklassikern spaghetti och köttfärssås. Toppa med flagad parmesan och rostade pinjenötter.
  Recept på Morotspasta med svampbolognese

 • Frittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

  Frittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

  Ny, grön favorit: spenat- och basilikafrittata! Med en förpackning vegetarisk pytt är frittatan dessutom enkel att svänga ihop. Servera med krämig fetaostkvarg och en sallad. Smaklig måltid!
  Recept på Frittata med rotfruktspytt och fetaostkvarg

 • Pizza på blomkålsbotten

  Pizza på blomkålsbotten

  Blomkålsris är huvudingrediensen i denna saftiga, glutenfria pizzabotten. Vi toppar den med bland annat tomat, portabello, babyspenat och kronärtskockscrème, men du kan så klart lägga på dina favoriter.
  Recept på Pizza på blomkålsbotten

 • Falafel med spenat- och myntayogurt

  Falafel med spenat- och myntayogurt

  Ingen dag är en dålig falafel-dag! Och extra gott och nyttigt blir det när du serverar falafeln i tunnbröd eller pitabröd tillsammans med stekt zucchinipasta. Ja, grönhydratspasta går utmärkt att steka!
  Recept på Falafel med spenat- och myntayogurt