Ät mer grönt!

Gröna vardagsrätter

- 5 smarriga recept

Gott, nyttigt och billigt – här är fem middagar för dig som vill äta mer grönt. Vad sägs om vegolasagne på måndag och fajitas med sojafärs på fredag? Eller tvärtom? Perfekt för veckans vardagar.

En grönare vecka

  • Måndag: Lasagne med aubergine och ricotta

    Måndag: Lasagne med aubergine och ricotta

    Den här gröna lasagnen, med ricotta och ugnsgrillad aubergine, har potential att bli en ny vardagsfavorit. Servera gärna med en god bön- och tomatsallad.

    Recept på Lasagne med aubergine och ricotta

  • Tisdag: Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

    Tisdag: Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

    Att göra egna vårrullar kräver lite koncentration, men oj så gott det blir! Dessa godingar innehåller bland annat tofu, glasnudlar, morötter, paprika, gurka och färsk ingefära.

    Recept på Färska vårrullar med tofu och thaibasilika

  • Onsdag: Soppan Tom kha phak

    Onsdag: Soppan Tom kha phak

    En thailändsk grön curry-soppa som är precis sådär lagom het. Kokosmjölk, champinjoner, bönor och grönsaker gör den dessutom mättande. Toppa med färsk koriander, servera och njut!

    Recept på Tom kha phak

  • Torsdag: Rotfruks- och halloumifyllda filodegpiroger

    Torsdag: Rotfruks- och halloumifyllda filodegpiroger

    Kryddiga piroger som fylls med rotfrukter, kikärtor och riven halloumi. Servera med citron- och persiljekräm och mixad sallad. Pirogerna passar också perfekt att frysa in som matlåda eller mättande mellanmål.

    Recept på Rotfruks- och halloumifyllda filodegpiroger

  • Fredag: Fajitas med sojafärs och bönsalsa

    Fredag: Fajitas med sojafärs och bönsalsa

    Sojafärs är suveränt gott i fajitas! Med en färdig kryddmix är det snabbt fixat också. Servera med tortillabröd, bönsalsa och färsk koriander. Mums!

    Recept på Fajitas med sojafärs och bönsalsa