Hoppa till sidans innehåll

Grillfest!

Grillad kyckling

– 7 nyttiga favoriter

Kyckling är kalas för kroppen! Du får i dig protein, B-vitaminer, järn, zink, magnesium och flera andra mineraler och spårämnen, exempelvis selen. Spana in våra smarriga recept med grillad kyckling!

 • Kycklingfärsburgare

  Kycklingburgare är fräscht, underbart gott och enkelt att laga. Tips! Grilla till en innertemperatur på 72°C, så får du saftiga kycklingburgare.

  Kycklingfärsburgare

 • Grillade marinerade kycklingfiléer

  Grillade kycklingfiléer – som har legat i en marinad med färsk rosmarin, citron, spiskummin och tabasco – är en underbar rätt! Servera gärna spenatsallad med ädelost och aprikoser till.

  Grillade marinerade kycklingfiléer

 • Allt i grillen-kyckling med grönt

  Laga hela måltiden på grillen! Låt sötpotatis, bakpotatis och grönsaker samsas med en hel kyckling som grillas på indirekt värme. Smidigt, festligt och riktigt gott utan allt för mycket jobb!

  Allt i grillen-kyckling med grönt

 • Persisk kyckling med zucchiniris

  Här vänds kycklingspetten i en yoghurtmarinad med smak av lime och saffran. Det blir godast om de får marinera över natten, men 6 timmar räcker. Servera kycklingen med zucchini- och granatäppelris.

  Persisk kyckling med zucchiniris

 • Grillad BBQ-kyckling med tzatziki

  Grillad kyckling med BBQ-glaze och tzatziki är ett snabblagat grillrecept med rejäl barbeque-känsla. Servera den grillade kycklingen med grillade tomater och tzatziki som sås på bröd, som en hamburgare eller macka.

  Recept på grillad BBQ-kyckling med tzatziki

 • Grillade kycklingfiléspett med nektarinsalsa

  Grillade kycklingfiléspett med salsa på nektarin är en kycklingrätt med sommarsmak.

  Recept på grillade kycklingfiléspett med nektarinsalsa

 • Grillad kyckling med tomat- och paprikasallad

  Saftiga kycklingfiléer steks, eller grillas, i lite matfett och serveras tillsammans med nykokt ris och en festlig sallad av tomater, lök, persilja, paprika, oliver, olivolja och vinäger. Passar både till fest och vardag!

  Recept på grillad kyckling med tomat- och paprikasallad