Grillfest!

Vegoburgare

– 10 grillrecept

Sugen på burgare, men inte på kött? Grilla en tofuburgare, halloumiburgare, oumphburgare, bönburgare, falafelburgare eller lins- och champinjonburgare. Här hittar du recept på vegetariska burgare!

 

Sugen på mer grönt? Här hittar du alla våra härliga vegetariska recept

 

 • Thai tofuburgare med sweet chilisallad

  Tofun är mild i smaken, men tillsammans med mango- och morotssalladen smaksatt med sweet chili blir det här en vegetarisk burgare med både hetta och krispighet.

  Thai tofuburgare med sweet chilisallad

 • Bönburgare med mangosalsa

  Vegetariska bönburgare med mangosalsa är ett gott alternativ till vanliga hamburgare. Dessa burgare är smakrika och heta, och blir extra goda med en delikat salsa av mango.

  Bönburgare med mangosalsa

 • Mexikanska bönburgare med basilikaguacamole

  Vegetariska burgare med gott tugg tack vare ”paneringen” gjord av grovhackade cashewnötter. Grilla och bjud i varma pitabröd med en avokadoröra.

  Mexikanska bönburgare med basilikaguacamole

 • Falafelburgare med tomatsalsa

  Falafel är ett trevligt alternativ till kött. Tillsammans med krispig sallad, mogen avokado och smakrik tomatsalsa blir detta en riktigt mumsig vegetarisk burgare!

  Falafelburgare med tomatsalsa

 • Sojaburgare med grillade grönsaker och avokado- och cashewdressing

  Bjud på sojaburgare med grillade grönsaker och avokado- och cashewdressing. Smakrik och färgglad rätt som gillas av många!

  Sojaburgare med grillade grönsaker och avokado- och cashewdressing

 • Burgare med pulled oumph, avokado och jalapeño

  En härlig vegoburgare med pulled oumph och avokadoröra smaksatt med lime och jalapeño. Bygg din burgare med tomat, saltgurka och krispig sallad.

  Burgare med pulled oumph, avokado och jalapeño

 • Bönburgare med coleslaw och avokado

  Smakfulla burgare gjorda av bönor, ströbröd och kokt potatis, kryddade med spiskummin och chilipulver. Till det en coleslaw av rödlök, morötter och matyoghurt.

  Bönburgare med coleslaw och avokado

 • Burgare på champinjon

  Bjud på smakrika och goda champinjonburgare med frisk guacamole. Den enkla avokadosalsan svänger du ihop på ett kick och smaksätter med vitlök och en gnutta rödvinsvinäger.

  Champinjonburgare med guacamole

 • Halloumiburgare

  Halloumiburgaren har blivit orimligt poppis och vi förstår verkligen varför - den är j uså himla god! Den här raringen serveras med guacamole.

  Halloumiburgare med vit böntzatziki

 • Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg

  Saftiga linsburgare med champinjoner och fetaost. Toppa burgarna med ajvarkvarg, silverlök och grönsaker, och servera med rostat levainbröd.

  Lins- och champinjonburgare med ajvarkvarg