Hoppa till sidans innehåll

Du klarar det!

Så gör du en

ICA-klassiker

Som deltagare i ICA-klassikern skidar du 90 kilometer, cyklar 300 kilometer, simmar 3 kilometer och springer 30 kilometer, precis som i En Svensk Klassiker. Fast du gör det i din egen takt och blir belönad längs vägen!

Läs mer om hur du registrerar dina aktiviteter på icaklassikern.se

Att göra En Svensk Klassiker innebär att du under en tolvmånaders period genomför fyra klassiska långlopp: Vasaloppet (världens största längdskidlopp), Vätternrundan (världens största cykellopp), Vansbrosimningen (världens största open water-lopp) och Lidingöloppet (världens största terränglopp).

ICA-klassikern består av samma grenar och samma sträckor. Skillnaden är att du har flera veckor på dig för varje moment. Din närmaste skog, grusväg och simhall hjälper dig att kilometer för kilometer närma dig målet. Alla moment innehåller flera varianter som påminner om ursprungsgrenen, för att du ska kunna delta oavsett väder och förkunskaper. 

Läs alla villkor och ladda hem appen på icaklassikern.se

Läs mer om hur du registrerar dina aktiviteter på icaklassikern.se

Håll koll på datum och registrera dina träningsrundor i ICA-klassikerns app som du kan läsa mer om på icaklassikern.se!

Vasaloppet – Skidor/Stavgång 90 kilometer, december 2020 - mars 2021

Här genomför du det 90 kilometer långa Vasaloppet*, precis var och när du vill. Även om snön smälter bort finns flera alternativ!

*Du som har koll på En Svensk Klassiker vet att man i skidmomentet kan välja mellan Vasaloppet 90 kilometer och Engelbrektsloppet 60 kilometer. Men vi vill våra kunders bästa, därför har vi i ICA-klassikern valt den lite tuffare Vasaloppsdistansen.

Välj mellan: Längdskidor, rullskidor, stavgång, crosstrainer, stakmaskin, skridskor rullskidor och kälke med stavar. 

Vätternrundan – Cykling 300 kilometer, april - juni 2021

Under cykelmomentet avverkar du Vätternrundans 300 kilometer. Om du tar cykeln till och från jobbet, går på ett par spinningpass eller cyklar iväg på en och annan härlig utflykt märker du nog att kilometrarna passerar i högre takt än väntat!

Välj mellan: Vanlig cykel, spinning, testcykel och armcykel. 

Vansbrosimningen – Simning 3 kilometer, juli - augusti 2021

Vansbrosimningens 3 kilometer mellan den 1 juli - 31 augusti har du på dig att klara detta. Förhoppningsvis har de svenska utomhusvattnen nått en behaglig temperatur när det är dags, men är du inte sugen på att doppa dig finns det förstås fler alternativ än inomhuspoolen!

Välj mellan: Simning, kajak och roddmaskin. 

Lidingöloppet – Löpning/Gång 30 kilometer, september - november 2021

Ta dig igenom Lidingöloppets 30 kilometer. Kom ihåg att det är ditt tempo som gäller! Använd en stegräknare och räkna vardagssträckorna, eller ge dig ut i motionsspåret och plocka flera kilometer på samma gång.

Välj mellan: Löpning, joggning, gång, rullstol och löpband.