Nyttigt och fräscht!

Sallader till julbordet

Lätta upp julbordet med fräscha och gröna inslag. Här har vi samlat några av våra favoritsallader. Dessa hälsobomber kan du med fördel äta med gott samvete i jul.

  • Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple 

    Denna syrliga apelsinsallad till jul är gjord på apelsiner och blodapelsin eller grapefrukt som toppas med krämig avokado, salt fetaost, syrliga granatäppelkärnor och knapriga pistagenötter. Alla härliga smaker och texturer i en salig blandning!

    - Apelsinsallad med fetaost, avokado och granatäpple 

    Spara

  • Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön

    Fräscht och knaprigt med mycket grönt – grönkålssallad med fänkål, apelsin och solrosfrön är fantastiskt gott. Passar perfekt både som bufférätt och som lunch. Grönkål är ett måste på julbordet.

    - Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön

    Spara

  • Ljummen bönsallad med smak av kummin och vitlök

    En enkel och smakrik sallad med spänstiga haricots verts och små söta tomater som får sin goda smak av vitlöksfräst scharlottenlök och nymortlad kummin. Salladen är perfekt på buffébordet och absolut som godast om den serveras ljummen.

    - Ljummen bönsallad med smak av kummin och vitlök

    Spara

  • Broccoli- och quinoasallad

    Broccoli och sockerärtor är goda matgrönsaker som kan varieras i det oändliga. I den här trevliga quinoasalladen är grönsakerna extra krispiga då det fått svalna i isvatten. Har du inte silverlök kan du istället använda rödlök.

    - Broccoli- och quinoasallad

    Spara

  • Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

    Asieninspirerad brysselkålssallad med rättika, koriander och sesamfrön. Skär grönsakerna tunt och marinera i olja, lime, chili och ingefära. Snabbt och enkelt har du en krispigt fräsch och smakrik sallad.

    - Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing

    Spara

  • Picklad rödkål

    Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!

    - Picklad rödkål

    Spara

  • Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel

    Två sorters kål, rödkål och brysselkål, är huvudingredienserna i denna vintriga sallad med lingondressing som garanterat gör succé på buffén. Rostad grovhackad mandel ger rätten en härlig krispighet.

    - Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel

    Spara

  • Julsallad med granatäpple och saltrostad mandel

    Den här julsalladen har stora chanser att bli en ny favorit på julbordet. Blodgrape, granatäpple och fänkål toppas med en honung- och limedressing och saltrostad mandel.

    - Julsallad med granatäpple och saltrostad mandel

    Spara

  • Fruktsallad med torkad frukt

    Utsökt recept på smakfull fruktsallad med färsk och torkad frukt som passar att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat clementin, aprikoser, mango, passionsfrukt och citruslikör. Mums!

    - Fruktsallad med torkad frukt

    Spara

  • Julig fruktsallad

    Gör en frisk och vacker fruktsallad till julfrukosten. Syrliga citrusfrukter och söt sharon ihop med granatäpplekärnor är en fantastisk kombination. Ihop med lite julkryddor som kanel och kryddnejlika blir den här fruktsalladen oemotståndlig.

    - Julig fruktsallad

    Spara

  • Apelsinsallad med granatäpple, honung och kanel

    Bjud på denna fräscha och färgsprakande dessert med apelsin och granatäpple. Passar utmärkt efter en het middag, kanske med asiatiska eller karibiska förtecken.

    - Apelsinsallad med granatäpple, honung och kanel

    Spara

  • Gravad lax med fänkål och grapefrukt

    Ta den färdigköpta gravade laxen till nästa nivå med tunt hyvlad fänkål, grapefrukt och rostade solroskärnor. Perfekt till påsk, midsommar och jul eller tillsammans med sallad och kokt potatis som en enklare lunch eller middag.

    - Gravad lax med fänkål och grapefrukt

    Spara

  • Citrussallad med mynta och chiafrön

    En färgglad citrussallad lyser upp i vintermörkret och ger ett fint tillskott till vitaminförrådet. Välj bland dina citrusfavoriter och toppa fruktsalladen med myntablad och lite chiafrön. Med yoghurt blir citrussalladen en pigg start på dagen eller servera som lyxigt mellanmål.

    - Citrussallad med mynta och chiafrön

    Spara