Hoppa till sidans innehåll

Var med och må bra!

Detta är

ICA-dietisterna

Hur äter man nyttigt och billigt? Vad är ett smart mellanmål på jobbet? Och vilka är de största sockerfällorna på frukostbordet? ICA-dietisterna har svaren! De guidar dig till vitaminer och mineraler, goda nyttigheter och nyttigt godis.

Svenska folket mår allt sämre, både fysiskt och psykiskt. Hälften av befolkningen är överviktig, vilket är bekymmersamt med tanke på kopplingen till hjärt-kärlsjukdom, cancer, diabetes och många andra folksjukdomar.

Som matföretag har vi på ICA ett ansvar. Det ansvaret vill vi också ta. Därför introducerar vi nu ICA-dietisterna – tre experter på matens betydelse för hälsan. ICA-dietisterna lutar sig mot aktuell evidens, WHO:s riktlinjer samt de Nordiska Näringsrekommendationerna.

”Men hallå? Ni på ICA säljer ju chips och godis, ofta vid kassan! Vad är det här för dubbelmoral?” Den invändningen har många, och det kan vi förstå. Men så här tänker vi: Valet är ditt och bara ditt. Vill du äta rött kött och godis varje dag, då ska du äta rött kött och godis varje dag. ICA-dietisterna är varken poliser eller föräldrar. Men om du vill ha tips och råd för att äta lite nyttigare, då finns våra dietister här för att guida dig i hälsodjungeln.

Så låt oss presentera: Christina Karlsson, Caroline Wilbois och Johanna Andersson. De är alla tre legitimerade dietister, vilket innebär att de har en akademisk examen och att deras yrkesutövande är godkänt av Socialstyrelsen. Du möter dem i artiklar och filmer här på sajten. Caroline och Johanna kan du även, med lite tur, stöta på i din lokala ICA-butik när de guidar till nyttigare val.