Guidar dig i hälsodjungeln

Detta är

ICA-dietisterna

Hur äter man nyttigt och billigt? Vad är ett smart mellanmål på jobbet? Och vilka är de största sockerfällorna på frukostbordet? ICA-dietisterna har svaren! De guidar dig till vitaminer och mineraler, goda nyttigheter och nyttigt godis.

Svenska folket mår allt sämre, både fysiskt och psykiskt. Över hälften av befolkningen är överviktig eller fet, vilket är bekymmersamt med tanke på kopplingen till hjärt-kärlsjukdom, cancer, diabetes typ 2 och många andra folksjukdomar.

Som matföretag har vi på ICA ett ansvar. Det ansvaret vill vi också ta. Därför har vi ICA-dietisterna som är experter på matens betydelse för hälsan. ICA-dietisterna lutar sig mot aktuell evidens, WHO:s riktlinjer samt de Nordiska Näringsrekommendationerna.

”Men hallå? Ni på ICA säljer ju chips och godis, ofta vid kassan! Vad är det här för dubbelmoral?” Den invändningen har många, och det kan vi förstå. Men så här tänker vi: Valet är ditt och bara ditt. Vill du äta rött kött och godis varje dag, så kan du äta rött kött och godis varje dag. ICA-dietisterna är varken poliser eller föräldrar. Men om du vill ha tips och råd för att äta lite nyttigare, då finns våra dietister här för att guida dig i hälsodjungeln.

Så låt oss presentera Paula Frösell. Hon är legitiemrad dietist, vilket innebär att hon har en akademisk examen och att hennes yrkesutövande är godkänt av Socialstyrelsen. Henne kan du exemeplvis möta här på sajten, i ICAs sociala kanaler eller i Buffé. Med lite tur kan du också stöta på ICA-dietister i din lokala ICA-butik där de de guidar till nyttigare val.