Hoppa till sidans innehåll

Alkoholfritt

Nyårsskål –

utan alkohol

Ring, klocka ring – skåla in det nya året i alkoholfritt! ICAs sommelier Harriet Tiderman Säfwenberg tipsar om alkoholfria drycker som passar perfekt till maten på nyårsfesten. Och se även våra drinktips till nyårsfesten!

Till förrätten och nyårsskålen: Mousserande vin

Rawson's Retreat Sparkling har en god syrlig smak av gröna äpplen och citrus. Passar bra till lätta tilltugg och skaldjur.

Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine har en fin smak av äpplen och päron, med en liten sötma. Passar utmärkt till skaldjur, crème ninon eller bara att smutta på

Till fiskrätten: Vitt vin

Barrels & Drums Chardonnay alkoholfri, med smak av äpple och svag vanilj. 

Lindemans Semillon/Sauvignon Blanc, med frisk, fräsch smak av citrus och fläder och en svag sötma i avslutningen.

Till kötträtten: Öl eller smaksatt vatten

Att göra ett gott alkoholfritt rött vin är tyvärr väldigt svårt. Ett tips är därför att servera alkoholfri öl eller smaksatt vatten till köttet. 

Erdinger alkoholfri, Falcon lager alkoholfri eller Falcon Smakfull alkoholfri.

Smaksätt kolsyrat vatten med lite oväntade smaker, till exempel färska rosmarinkvistar, färsk dill, hallon eller carambola (stjärnfrukt). Servera vattnet kallt, men inte iskallt, och gärna i vinglas.

Och till nyårsfesten

 • Minty ginger

  Minty ginger

  Minty ginger är ett drinkrecept på en oslagbar alkoholfri drink gjord av syrlig lime, söt sirap, ingefära, mynta, is och mineralvatten. Servera gärna som bål. Läskande och lyxig!

  - Minty ginger

  Spara

 • Virgin Piña Colada

  Virgin Piña Colada

  Mättande, fräsch och enkel alkoholfri drink. Tropiska inslag av ananas och kokos, som snabbt mixas och kan bjudas till alla! Kyl ingredienserna innan för att få en kall och läskande drink.

  - Virgin Piña Colada

  Spara

 • Orange lady

  Orange lady

  Ett fruktigt alkoholfritt drinkrecept på Orange lady som du enkelt blandar ihop med lime, sirap, krossad is, apelsinjuice, mynta och mineralvatten. Drinken är söt och god och svalkar perfekt varma dagar.

  - Orange lady

  Spara

 • Agua fresca

  Agua fresca

  Agua Fresca är en populär fruktdryck i bland annat Mexiko. Svalkande till salta tilltugg eller god att dricka som den är. I Agua Frescan får ananas och melon sällskap av limeskivor och mynta. Sött och fräscht i ett!

  - Agua fresca

  Spara

 • Ginger tonic

  Ginger tonic

  Den här goda alkoholfria drinken gör du av citron, ingefära, enbär och tonic. Servera i snygga glas, sätt en citronskiva på kanten, häll i ett par enbär och servera!

  - Ginger tonic

  Spara