Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hälsosam vardag

7 nyttigare

pizzor

Flottig och översaltad? Eller fräsch och grön? Ta kontrollen över pizzan genom att göra din egen! Här är recept på sju läckra pizzor täckta med färska grönsaker.

Publicerad den 28 december, 2015

Bakismat, fettbomb och frossarkäk – pizzan har ett oförtjänt dåligt rykte. Visst, pizzorna manköper är ofta översaltade och toppade med charkuterier och tjocka lager ost. Men det är fel att sätta likhetstecken mellan pizza och onyttigt, för genom att göra pizzan själv kan du göra den hälsosam. Så dra på dig förklädet och sväng ihop en lite nyttigare pizza!

Tips! Om det i receptet står att degen ska bakas på vetemjöl, byt ut hälften av vetemjölet mot fullkornsmjöl. Om du inte orkar kavla kan du i stället använda knäckebröd som pizzabotten. Gott, nyttigt och superenkelt!

 • Butternut squash-pizza

  Butternut squash-pizza

  En fantastiskt god pizza som kräver lite förberedelser, men det är den väl värd. Den vackert orangea pumpans söta smak gifter sig med vitlök, parmesan, mozzarella och ruccola.
  Recept på Butternut squash-pizza

 • Minipizzor med chèvre och mango

  Minipizzor med chèvre och mango

  Lyxiga små pizzor med härlig smak kan du göra av detta recept. Minipizzorna täcker du med mangobitar, rödlök och mumsig chèvreost.
  Recept på Minipizzor med chèvre och mango

 • Calzone med getost och sötpotatis

  Calzone med getost och sötpotatis

  Den smälta getosten blir härligt krämig och sötpotatisen ger både smak och snygg färg. God både som hel rätt och uppskuren som plockmat.
  Recept på Calzone med getost och sötpotatis

 • Veggopizza med aubergine och paprika

  Veggopizza med aubergine och paprika

  Medelhavsinspirerad veggopizza med aubergine och paprika är en mycket uppskattad rätt. Den egengjorda tomatsåsen smakar fantastiskt!
  Recept på Veggopizza med aubergine och paprika

 • Rödbetspizza med ädelost och valnötter

  Rödbetspizza med ädelost och valnötter

  Pizza toppad med kokta skivade rödbetor, smulad ädelost och valnötter. Pricken över pizzans i är balsamicon du ringlar över.
  Recept på Rödbetspizza med ädelost och valnötter

 • Minicalzone med kronärtskocka, basilika och getost

  Minicalzone med kronärtskocka, basilika och getost

  Minicalzone som du fyller du med bland annat kronärtskocka, basilika, getost, paprika, pizzaost och pastasås. Hur gott som helst!
  Recept på Minicalzone med kronärtskocka, basilika och getost

 • Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök

  Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök

  Hemgjord pizza bakad med torkade kantareller i degen. Toppa med schalottenlök, kyckling, crème fraiche, fräst timjan och lök. Grädda i ugn och lägg på hyvlat äpple.
  Recept på Svamppizza med kyckling, timjan och schalottenlök