Hoppa till sidans innehåll

5 middagstips

till skidresan

Här får du fem smarta tips på hur du enkelt får till nyttiga och goda middagar på skidresan. Allt för att du ska kunna fokusera på skidåkning och stugmys.

 • Snabbt, nyttigt och gott mellanmål

  Smoothie i fjällstugan? Nej, knappast utan mixer. Jodå, det går! Mixa bär och frukt hemma och frys in i lagom stora portioner. Bara att tina och vispa ihop med yoghurt, fil eller mjölk och vips har du en smoothie som ett perfekt mellanmål. Tips på recept på smoothie.

 • Färdigstekt kycklingfilé – passar till det mesta

  Stekta kycklingfiléer är perfekta till pastarätter, soppor eller tillsammans med potatis och en god sås. Krydda och stek dem i ugnen hemma, frys in dem och ta med i kylväska till fjällen. Bara att tina och använda! Använd kycklingfileérna i den här goda och snabba kycklinggrytan.

 • Fredagsfavoriten tacos – hacka och fräs hemma

  Taco är en favoritmiddag och även om det är ganska enkel mat att tillaga så är det en hel del hackande och fräsande. Fräs proteinet som du föredrar och skär alla grönsakerna hemma, förvara i plastpåsar och vips har du en perfekt middag redan på ankomstkvällen. Kanske passar detta enkla recept på tacos med kyckling dig?

 • Planera skidveckans middagar i förväg

  Med lite planering kan du hitta smarta recept som är goda och nyttiga, men som inte tar så mycket tid och ingredienser i anspråk. Den här underbara vegolasagnen är riktigt god samtidigt som de gröna linserna gör att den mättar ordentligt.

 • Laga hemma, värm på plats

  Många rätter går utmärkt att laga hemma och ta med i en kylväska. Soppa och paj exempelvis! Passa på att steka färs till en tacopaj samtidigt som du förbereder tacosen till ankomstmiddagen. Den här smaskiga tacopajen med riktigt mycket grönsaker går hem hos både stora och små. Eller så serverar du en härligt mustig pumpasoppa med smak av kokos och ingefära så har du middagen klar på några minuter. Bara att värma på spisen och servera med en bit bröd – och middagen är redo.