För att få fler barn att byta en del av det traditionella påskgodiset till nyttigare alternativ har vi tagit fram ett sortiment med frukt och grönt i lekfulla förpackningar. Årets påsksortimentet från Frukt och grönkulla bjuder bland annat på roliga nyheter som harlortar och minituggisar.

– På samma sätt som vi hittar lekfulla förpackningar i godishyllan till påsk vill vi skapa inspirerande stämning i frukt- och grönsaksdisken. Vi vill bidra till en förflyttning och skapa större intresse för nyttiga alternativ för barn och unga. Vi hoppas att alla häxor och trollkarlar ska stanna på Frukt- och grönkulla på vägen till Blåkulla för att fylla på med god energi, säger Paula Frösell, dietist ICA Sverige.

Påsksortimentet är framtaget i samarbete med ideella organisationen Generation Pep, som arbetar för att skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Barn mellan fyra och tio år behöver ungefär 400 gram frukt och grönt per dag och barn över tio år  500 gram per dag.

Produkterna säljs under en begränsad tid runt påsk. Varje ICA-butik ägs och drivs av sin egen handlare vilket gör att sortimentet kan variera mellan olika butiker.

Godbitar från frukt- och grönkulla till barnens påskägg

 • Harlortar med smak av apelsinchoklad

  Harlortar med smak av apelsinchoklad

  Dessa harlortar gjorda av kärnfria dadlar är smaksatta med den magiska kombinationen apelsin och choklad. Kan inte bli annat än en hit i påskägget!

 • Physa-licious!

  Physa-licious!

  Våra magiska physalis i ask med härligt saftigt fruktkött är goda som de är men funkar också utmärkt att doppa i lite mörk choklad.

 • Blåkullebär

  Blåkullebär

  Vem kan motså dessa gulliga blåbär som till påsk fått det passande namnet blåkullebär?

 • Häxornas älskade minituggisar

  Häxornas älskade minituggisar

  Vanliga morötter är kanske inte optimala i påskägget. Då passar dessa minimorötter som lagom till påsken bytt namn till häxornas minituggisar mycket bättre!

 • Söta jordgummin

  Söta jordgummin

  Våra tuggvänliga jordgubbar är det perfekta påskgodiset för alla sötsugna häxmunnar.

Handla påsksortimentet här

 • Handla i butik

  Handla i butik

  Alla ICA-butiker har olika sortiment eftersom varje handlare är egen företagare. Saknar du något i din butik? Prata med personalen.
  Hitta din butik

 • Handla på nätet

  Handla på nätet

  Vill du helst handla dina varor på nätet? Här väljer du butik och kollar in sortimentet.
  Handla påsksortimentet här