Hoppa till sidans innehåll

Om du inte har lust att stå och stirra ner i en kastrull med lemoncurd som har skurit sig till oigenkännlighet så har vi här samlat ihop ett gäng enkla recept på påsktårtor som kanske ser superavancerade ut men som är enkla att baka.

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra recept på påsktårtor och här hittar du de bästa tårtfyllningarna !

 • Marängtårta med passionscurd

  Med färdiga marängbottnar kommer man långt! Fyll dem med hemgjord passionscurd, eller så struntar du blankt i det och köper färdig curd - vem bryr sig? På med vispad grädde och toppa med mango och mynta. Det här kan vara den godaste marängtårta du har smakat

  - Marängtårta med passionscurd

  Spara

 • Silviakaka med citron och passionsfrukt

  Härligt gul och fräsch blir denna silviakaka med citron som toppas med glasyr av passionsfrukt. Glasyren med passionsfrukten ger den perfekta syrligheten till kakan. Silviakakan görs i långpanna så du får riktigt mycket kaka att bjuda på.

  - Silviakaka med citron och passionsfrukt

  Spara

 • Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango

  Här ska man inte heller krångla till det så mycket. Ge dig själv en break och köp färdig marängbotten, ringla över chokladsås - finns utomordentlig i tub eller pudra med kakao. Eller! Så smetar du på smält choklad.

  - Chokladpavlova med lemoncurdgrädde och mango

  Spara

 • Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

  Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.

  - Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

  Spara

 • Moussetårta med kokos och mango

  En glutenfri tårta med härlig smak av kokos och mango. Botten blir stadig med äggvitor och kokosmjöl, och täcks av en len mangomousse. Få inte panik nu! För den här görs enkel genom att köpa lite färdig moussemix. INGEN kommer märka skillnad.

  - Moussetårta med kokos och mango

  Spara

 • Cheesecake med citron och mynta

  En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.

  - Cheesecake med citron och mynta

  Spara

 • Enkel påsktårta

  Här är tårtan som har gjort sig värdig sitt namn. Färdiga tårtbottnar, vaniljvisp, hackade persikor och så toppar vi den här 80-talsflörtande tårtan med ett gäng urgulliga marsipankycklingar.

  - Enkel påsktårta

  Spara

 • Påsktårta cheesecake

  Fantastiskt god cheesecake-påsktårta med smak av citron. Chokladägg och marsipankycklingar gör tårtan festlig. Och om du känner att den här kommer ta alldeles för lång tid att göra samma dag så går det lika bra att göra den dagen innan.

  - Påsktårta cheesecake

  Spara