
Jultallrik (kall) ICA Maxi Vetlanda
Tallrik med julens populäraste smaker. På denna tallrik har vi tänkt på det mest som kännetecknar en tallrik kall mat från ett klassiskt julbord.
Julskinka, rödbetssallad, köttbullar, grillad rostbiff, kökets potatissallad, ägghalvor, skagenröra, inlagd sill, kallrökt lax,grillade kamben babybel ost, vindruvor och Lindor choklad.
Mer information
Sallad, Julskinka: skinka 96%(helmuskel), salt, antioxidationsmedel (E325, E331, E301), druvsocker (majs), SENAP (vatten, SENAPSFRÖ, ättikssprit, socker salt och kryddor), glutenfritt ströbröd (rismjöl, besanmjöl av kikärtor, salt) kryddor, stabiliseringsmedel (E450), konserveringsmedel (E250). Köttbulle ICA; Gris&nötkött* 66%, potatis, lök, salt, vitpeppar, * Fött uppfött och slaktat i Sverige. Mimosasallad: Cocktailfrukt (Päron, persika, ananas, vindruvor, körsbär(färgämne E127)vatten, socker, glukos-fruktossirap, surhetsreglerande medelE330, antioxidant: askobinsyra. Vispgrädde laktofri 36 %: Högpastöriserad grädde, stabiliseringsmedel (E407), laktasenzym. )), majonnäs (rapsolja, vatten, ÄGGULA, socker SENAPSFRÖ, modifierad stärkelse, ättika, salt, kryddor, färgämne(betakaroten), stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), surhetsreglerandemedel (mjölksyra), konserveringsmedel (kaliumsorbat, natriumbensoat). Rödbetssallad: Rödbetor 67%, äpple, ÄGGULA, SENAPSFRÖ, ättika. stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), surhetsreglerande medel (citronsyra), konerveringsmedel (natriumbensoat, kalimsorbat). Brieost: MJÖLK, salt, MJÖLKsyrakultur, ostlöpe, vitmögelkultur. Sillfilé: ´sill i bitar, socker (15%), ättika, tranbär, salladslök, nartulig arom (bla. lök, paprika, kanel), konserveringsmedel (natriumbensoat, kalciumsorbat). Potatissallad: Potatis 63% (vatten, salt, stabiliseringsmedel (kalciumklorid), antioxidant (askorbinsyra), dill, lökgranulat. Ägg: från svenska frigående höst inomhus. Skagenröra: LAKERÄKOR (RÄKOR Pandalus Borealis), surhetsreglerande medel (citronsyra. Fångstområde: nordvästatlanten, och nordostatalanten(Barents hav m. fl)) majonnäs (rapsolja, vatten, ÄGGULA, socker, SENAPSFRÖ, modifierad stärkelse, ättika, färgämne(betakaroten), stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, xantangummi), surhetsreglerandemedel (mjölksyra), konserveringsmedel(kaliumsorbat, natriumbensoat), CREME FRAICHE (Pastöriserad GRÄDDE, laktasenzym, syrningskultur) ROM (SALTAD ROM AV LODDA(Mallotus villosus), saltad rom av sill(Clupea harengus), sherry, färgämne (E160a, E101, E120), konserveringsmedel (E211, E202), stabiliseringsmedel (E415), lökpulver, )fångad med trål/ringnot i nordostatlanten, fångstzon 27), pepparrot (riven pepparrot, förtjockningsmedel (natriumalginat), konserveringsmedel (NATRIUMDISULFIT)), rödlök, dill, citronsaft (citronjuice från koncentrat, konserveringsmedel (KALIUMDISULFIT)), tabasco (ättika, röd chilipeppar, salt). Dackekorv: Fläskkött, späck, nöthjärta, VASSLEPULVER(MJÖLK), druvsocker, SKUMMJÖLKSPULVER, kryddor, koksalt, lök, potatisflingor, sirap, kryddextrakt(paprika), antioxidationsmedel(E300, E301), konserveringsmedel E250, rökarom av lönn och ek, köttmängd 71%, fetthalt 27%. cumberlandssås: Lök (42%), socker, vatten, vinäger, hallonsirap (glukossirap, fruktossirap, socker, vatten, hallonjuice (10%), surhetsreglerande medel (E330), arom, färgämne (E120), konserveringsmedel (E211)), färgämne (E162), russin, förtjockningsmedel (E440, E401), rosépeppar, konserveringsmedel (E202, E211). Apelsin, Citron, Dill, Rödlök, Vindruvor, cocktailtomat, Persilja.