Vårt engagemang: Sjöräddningen

bild3

Vårt engagemang: Sjöräddningen

Svenska Sjöräddningssällskapet är en ideell organisation som jobbar året om, dygnet runt, i ur och skur. När Sjöräddningen i Uppsala behövde en extra båt, en specialbyggd vattenskoter, till norra Mälaren gick vi ihop med fyra andra butiker för att ro i land finansieringen.

Idén uppstod när en handlarkollega, tillika medlem i Sjöräddningen, tog kontakt med oss i butiken. Vi hade länge funderat på att göra något för organisationen då många i området har ett stort båtintresse. I och med vårt 100-årsfirande kom vi fram till att det här vore en väldigt bra sak att satsa på. Totalt blev vi fem butiker och sex handlare som bestämde oss för att samla ihop pengar till en Rescuerunner, en specialbyggd vattenskoter – något som stationen i Uppsala länge drömt om. 

Vi bestämde oss för att agera snabbt för att få båten i vattnet till den här säsongen. Vi handlare delade på utgiften. Båten beställdes och överlämnades i en ceremoni på nationaldagen 6 juni. Namnet blev Rescue ICA och är nu i aktiv tjänst i vattnet runt Uppsala. Rescue ICA är stabil och bred för att snabbt plocka upp nödställda – den går även enkelt in på grunt vatten där större båtar inte når fram. 

Vårt engagemang för Sjöräddningen hade inte varit möjligt utan våra lojala kunder. När vi nu firar 100 år känns det fantastiskt att kunna bidra med trygghet till våra vatten. 

Vi vill rikta ett stort tack till alla som gjort detta möjligt!