Här är alla Calles krönikor, håll tillgodo!

Här är alla Calles krönikor, håll tillgodo!

I varje veckas reklamblad skriver vår handlare Calle en krönika med några tankar om ett aktuellt ämne, här har vi samlat alla dessa från 2019.

Vecka 52 – Nyår

Hej alla kunder

Knappt hinner man dansa ut julen innan det är dags att ladda om för nyår. När julen dessutom ligger mitt i veckan blir det många lediga och lata dagar, till och med i vår bransch får vi (eller i alla fall några av oss) lite extra ledigt.

Nu tar vi som sagt sats mot nyår. Jag tycker vara väldigt med julen när den är över, trots att jag tycker den är underbar medan den pågår. Ut med julmaten och in med förrätter, varmrätter, skumpa och dessert. Ackompanjerat med goda vänner, festkläder, marschaller och tolvslag så är det verkligen något att se fram emot.

Välkommen till oss på ICA Tornet för dina inköp, och ett riktigt gott nytt år!

önskar Calle och alla medarbetare

PS, from 7/1 kommer detta blad att delas ut med Postnord på måndagar, så ta bort din ”ingen reklam tack”-skylt om du vill fortsätta att få vårt blad!

Vecka 51 – Julveckan

Hej alla kunder

Nu går vi in i julveckan, även om julafton är nästa vecka så är det nu det börjar på allvar för oss i butiken. Det brukar vara en underbar tid att arbeta eftersom det dels är många kunder i butiken, vi säljer bra och har fullt upp att göra och de flesta är på lite extra gott humör.

Vi har två stora utmaningar, de gäller generellt varje vecka men de är lite extra tydliga under julveckan. Den ena är att köpa hem lagom mycket varor. Vi vill ju kunna erbjuda exempelvis ischoklad och paranötter på julafton, men de är väldigt svårsålda på juldagen och framåt. Den andra utmaningen är att förutse när ni kommer och handlar så att vi har rätt bemanning. Vanliga veckor är detta enklare då de påminner om varandra i stor utsträckning men kring jul är det svårare att förutse.

Förhoppningsvis kommer ni inte märka av dessa utmaningar, då har vi gjort ett riktigt bra jobb. Vi vill att du ska få en trevlig shoppingrunda hos oss, och jag kan garantera att vi gör allt vi kan för att det ska finnas både lagom med varor och lagom med bemanning.

Välkommen till ICA Tornet

önskar Calle och alla medarbetare

Vecka 50 – Nobeldagen och Luciadagen

Hej alla kunder

Den här veckan inträffar två riktiga klassiker, på tisdag är det Nobeldagen och på fredag är det luciadagen. Nobeldagen brukar jag inte följa så noggrant, men jag tycker att det är trevligt att se klipp från ceremonin i Stockholms stadshus.

Luciadagen däremot har jag många och starka minnen av, inte minst från skoltiden då vi gick i tåg och sjöng på tidiga morgnar. Det var något speciellt att gå upp tidigt på morgonen och tillsammans med andra skapa den där känslan och stämningen som ett luciatåg gör. Under många år var jag lite av en specialist på Staffan stalledräng men när jag blev äldre och kraven höjdes fick jag se mig passerad av bättre förmågor.

På fredag eftermiddag kommer Ulricehamns luciatåg till ICA Tornet. Välkommen att njuta av vackra toner och framförallt fin stämning.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 49 – Adventstider

Hej alla kunder

Har du någon favoritglögg? Brukar du byta pepparkaka eller äter du samma sort varje år? Som på många andra områden så växer sortimentet så det knakar. Jag vet faktiskt inte hur många sorters glögg vi har men det finns väldigt många smaker att välja på. Allt från klassiska till de med kryddning och smak av både hallon, lakrits, hjortron och mycket annat. Och på pepparkakor finns det också mer att välja på men det är några klassiker som återkommer varje år.

Oavsett smak och varumärke tycker jag att det är en av de trevligaste delarna av advent att just ta ett mugg med glögg och en pepparkaka med familjen på kvällen. Man får liksom en anledning att fika och göra det lite mysigt med tända ljus och framförallt att samla familjen.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 48 – Förste advent

Hej alla kunder

Nu går vi in i en av årets mysigaste och trevligaste perioder i och med förste advent på söndag. Jag vet att inte alla håller med då julen ofta förknippas med måsten, stress och otillräcklighet.

För mig är julen en högtid jag uppskattar väldigt mycket, både som barn, som ung vuxen och inte minst som förälder. Det är mörkt ute vilket gör det enkelt att komma nära varandra inomhus, det finns tydliga traditioner som glöggkvällar, förste advent och lucia där man träffas och samlas. Det blir i regel en liten extra ledighet i samband med jul och då brukar vi träffa släkten under lugna och avstressade former.

På förste advent har vi en tradition att träffa några grannar på en glöggkväll. Det är ett riktigt trevligt sätt att välkomna december och jul tycker jag.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 47 – Affärsskolan

Hej alla kunder

Under 2019 har Cityföreningen erbjudit sina medlemsföretag att gå en utbildning i affärsmannaskap. Vi på ICA Tornet och många av våra kollegor på gågatan, och några från Gällstad, har nappat på detta. Utbildningen har handlat om strategi- och visionsarbete, ekonomi, marknadsföring, arbetsrättsliga lagar och regler, ledarskap mm.

Dels har det varit en givande utbildning där vi har fått ta del av intressanta föreläsningar men kanske mer intressant att ta del av varandras situationer och lära av varandra. Vi har i mångt och mycket samma utmaningar och gemensamma kunder. Vi konstaterar att vi behöver ännu bättre få fram mervärdet i Ulricehamn av att ha lokal handel, ett levande centrum och välmående butiker. Därför känns det extra bra att vi tillsammans har genomfört den här utbildningen och bättre rustade kan ta oss an framtiden gemensamt.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 46 – Biblioteket som granne

Hej alla kunder

Om ett par år kommer Ulricehamns nya bibliotek att öppna i samma fastighet som vi befinner oss, det har sannolikt inte gått många Ulricehamnare förbi. Exakt startdatum för bygget är inte satt och således inte heller öppning.

Vi på ICA Tornet ser såklart fram emot att få en ny granne, att fastigheten byggs på och snyggas upp och att hela kvarteret får sig en ansiktslyftning. Det kommer nog bli jättefint när det är klart, både fastighet och parkering med tillhörande gångstråk och grönytor blir nya och välplanerade.

Innan biblioteket öppnar kommer sannolikt även Systembolaget till grannkvarteret. Även det blir ett lyft, även om vi kommer sakna Ronny och gänget på Team Sportia såklart. Jag tror att centrum och gågatan vinner på att det finns en stark livsmedelsaffär, ett systembolag och ett bibliotek med nära anslutning till Ulricehamns centrum och butiker. Vi ser framtiden an med en god portion optimism för såväl ICA Tornet som för gågatan.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 45 – Handla lokalt, och centralt

Hej alla kunder

Ibland slår det mig, trots snart fyra år i stan, vilket fantastiskt fint centrum Ulricehamn har. Det är mysiga gator, trevliga gränder, en bra mix av lokala små butiker och kedjebutiker, det finns en rad restauranger och caféer att välja mellan och närheten till sjön slår mig allt starkare. Om jag jämför med andra småstäder och orter i närheten så sticker verkligen Ulricehamn ut!

Men vi kan inte ta detta för givet. Vi måste alla tänka till och hjälpas åt för att behålla den fina stadskärna vi har. Många handlare och krögare kämpar hårt för att få det att gå ihop, därför behöver vi bevara lokal, och central handel, så långt det är möjligt. Ibland kanske det kostar någon krona mer än det gör på nätet eller i gallerian i grannstaden, men det är ack så viktigt att vi tillsammans hjälps åt med att hålla ett levande centrum.

Pssst! En jättebra grej för att hålla handeln lokal är att köpa eller ge bort Cityföreningens presentkort som gäller på stans alla butiker, det säljs hos oss och på turistbyrån.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 44 – Lättare att hitta

Hej alla kunder

Som flera av er redan märkt har vi planerat om butiken sedan ett par veckor. Flera kunder har påtalat att de haft svårt att hitta bland specerier, konserver och kemtekniska artiklar. Vi tagit till oss av detta och planerat om butiken så att dessa varugrupper nu står mer samlat och logiskt. Det känns som ett riktigt lyft och det är tack vare er kunder som denna förbättring kommit till stånd. Stort tack för att ni har berättat vad ni tycker och tänker, då får vi möjligheten att förbättra butiken och vårt erbjudande.

Har du någon tanke eller idé till förbättring så vill jag gärna veta det. Lättast är om du mejlar mig på calle.bergman@supermarket.ica.se, eller om du haffar mig i butiken när du handlar. Vi vill göra ICA Tornet så bra som möjligt, och då är era kunder ovärderliga.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 43 – Jag behöver recept

Hej alla kunder

ÄR du en av dem som bara kan öppna kylskåpet och skafferiet, kolla lite snabbt, och sedan svänga ihop en maträtt på det du hittar? Grattis, jag är avis. Jag har arbetat inom ICA sedan 1991 och jag var kock i lumpen, ändå har jag inte riktigt hittat den där känslan i matlagningen som många andra verkar ha. Jag behöver recept eller åtminstone handfasta tips.

På ICA Tornet har vi recept i butiken, de kan finnas lite varstans vid varorna plus att vi alltid har ett gäng på väggen mellan mejeriet och bageriet. Gå gärna dit och kika nästa gång du handlar, det kanske finns en ny favorit som väntar på dig?

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 42 – Härproducerad mat

Vet du om att du kan köpa korv stroganoff, raggmunkar, räkmackor, pastasallader, kycklingsmörgåsar eller smörgåstårtor hos oss? Jo, både det och mycket därtill. Varje dag tillverkar vi goda husmansrätter från grunden i vårt eget kök på ICA Tornet. Vi gör även egentillverkade sallader, mackor och smörgåstårtor. Allt från grunden. Vi kan kalla det för härproducerat för det är faktiskt tillverkat på plats i butiken, bara några steg från disken där du som kund kan handla.

Tornmärkta varor är uttänkta och tillverkade med stolthet och kärlek av oss i butiken och det är vårt sätt att garantera dig högsta kvalitet. Testa gärna nästa gång du handlar om du är sugen på något riktigt gott, hälsosamt, miljövänligt och prisvärt! Och du, visst är det skönt att slippa laga mat ibland?

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 41 – Rosa bandet

Hej alla kunder

På ICA Tornet gör vi flera lokala initiativ för ett godare Ulricehamn, jag har skrivit om många sådana engagemang i den här krönikan. Som ICA-handlare och ICA-butik gör vi dessutom en hel del på nationell nivå, bland annat kan nämnas Röda korset och Childhood foundation.

Ett annat nationellt initiativ är Rosa bandet, där ICA är huvudpartner till Cancerfonden. ICA har klätt om flera artiklar under några veckor nu i oktober till rosa manér, detta för att göra det enkelt för dig som kund att hjälpa till i kampen mot cancer. Genom att handla rosa varor bidrar du med mellan 50 öre upp till 5kr per vara i kampen mot cancer.

Alla kan göra något. Köp våra rosa varor och driv forskningen framåt. Tillsammans mot cancer!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 40 – Dags för Folkhälsoveckan

Hej alla kunder

Denna vecka är det åter dags för kommunens återkommande satsning Folkhälsoveckan. Ett initiativ som syftar till att främja goda levnadsvanor och öka den fysiska aktiviteten. Jättebra tycker vi på ICA Tornet! Därför är vi med och hjälper till på lite olika håll under veckan och bidrar med frukt och mellanmål. Vi marknadsför veckan, inte bara i denna krönika utan i våra andra kanaler också.

Jag tycker om att röra på mig, åtminstone på sommarhalvåret. Man kan nog säga att min träningsdos ökar försiktigt för varje år men det tar nog ytterligare några år innan jag kan titulera mig året-runt-löpare. Men det är ju lite märkligt att det ens är någon tvekan att komma ut i friska luften och röra på sig. Det är ju fantastiskt att vara ute, och ofta ännu skönare när man är klar och känner endorfinerna spritter i knopp och kropp. Dessutom brukar flera pusselbitar falla på plats när jag är ute och motionerar. Vem vet, kanske är det i år jag blir året-runt-löpare?

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 39 – Hållbarhet

Hej alla kunder

Hållbarhet är ett ord som har kommit starkt på senare år. Vi blir fler och fler som värnar om vår miljö, vår klimatpåverkan och vilka effekter vårt leverne får för framtida generationer. I vår bransch finns det väldigt många aspekter på det här med hållbarhet men den absolut största är kylan i diskarna.

Vi har precis byggt om butiken och investerat i nya smarta och miljövänliga kyl- och frysdiskar med dörrar och lock. De drivs av maskiner som är effektivare och arbetar utifrån det behov diskarna har snarare än tuffar på max jämt. Köldmediet är koldioxid och det har en klimatpåverkan som är ungefär en 4000-del av vårt gamla köldmedie. Lägg därtill att vi återvinner överskottsvärmen, som skapas av att kyla våra diskar, till uppvärmning av fastigheten och vi har bytt ut hela belysningen.

Allt sammantaget har vi minskat vår energiförbrukning med ca drygt 60% under ombyggnaden!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 38 – Seniorrabatt och seniorfika

På tisdagar erbjuder vi våra seniorer en rabatt på 5%. Du behöver ha ett ICA-kort, vara 65 år och ha handlat i butiken senaste månaden – då är du berättigad till rabatten. Det brukar vara ganska bra drag i butiken på tisdagar av denna anledning. Och för att höja stämningen ytterligare och göra det lilla extra för våra kunder i allmänhet och seniorer i synnerhet så bjuder vi på kaffe med dopp på tisdagar mellan kl 10-13. Det brukar vara många glada miner och doppet går åt i rasande fart.

Vi på ICA Tornet kommer fortsätta med dessa fina traditioner även framåt, vi vill vara en personlig butik och skapa en atmosfär utöver det vanliga. Välkommen, oavsett om du är senior eller ej!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 37 – Snabbt och enkelt

Hej alla kunder

Vi tycker att vi har fått till en riktigt fin butik med ett härligt kundvarv fullt av färskvaror. Många kunder uppskattar också storleken på butiken då det är överskådligt och går snabbt att handla på den lite mindre ytan. Vi får ofta höra ordet lagom och det känns faktiskt väldigt träffande!

Likaså har trycket på parkeringen minskat jämfört med tidigare år vilket gör att det alltid finns gott om parkeringar att välja bland. Det känns riktigt bra att kunna erbjuda en bra köpupplevelse genom hela köprundan.

Så vill du handla snabbt och enkelt i en färskvaruinspirerad butik är du varmt välkommen till oss på ICA Tornet.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 36 – Fiskboden flyttar ännu närmare

Hej alla kunder

ICA Tornet har sedan många år kunnat stoltsera med en fantastisk fiskaffär som granne, och nu kommer den ännu närmare. Under hösten kommer en plats i direkt anslutning till vår entré på nedre parkeringen att avsättas för Fiskbodens nya fiskvagn. Eller vagn och vagn, nu blir det lite mer moderna grejer.

Men även om platsen blir ny är det fortfarande Stefan, Lotta, Mats och Charlie som kommer fortsätta serva alla kunder. De har en fantastisk kompetens, erfarenhet och kunskap inom sitt yrke. De har dessutom arbetat upp inköpskanaler och leverantörskontakter sedan många år så att de kan erbjuda det bästa sortimentet vad gäller både fisk och skaldjur och tillbehör.

Vi ser fram emot att vara goda grannar i många år framöver!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 35 – Deadline v31

Hej alla kunder

På lördag är det återigen dags för en av årets höjdpunkter i Ulricehamn, nämligen Smaka på! Vi på ICA Tornet har varit med i flera år nu och det är fantastiskt roligt att vara en del av detta evenemang. Storgatan brukar vara knökfull med smakande gäster och humöret brukar också vara på topp.

Det är i skrivande stund inte klart vad vi kommer att erbjuda i år men jag kan garantera att det blir en riktig godbit även denna gång. Vi har fantastiska kallskänkor och kockar som både har känsla för smak och kombinationer. Välkommen till vårt tält på lördag, vi står utanför Team Sportia som vanligt.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 34 – Deadline v30

Hej alla kunder

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och det kanske tydligaste exemplet på det är att skolorna börjar på onsdag. Vi hoppas att ni har haft en fin sommar och fått njuta av både lite ledighet och gott väder.

För oss på ICA Tornet börjar nu ett lite lugnare år än det vi lägger bakom oss. Det var stora förändringar under 2018, med både ny konkurrens och vår ombyggnad av butiken. Nu ska vi slipa på detaljerna och göra butiken ännu mer lätthandlad, lyfta fram matglädjen ytterligare och slipa lite till på vårt kundbemötande. Vi vill vara den bästa matbutiken i Ulricehamn där du får mest värde för pengarna, välkomna till ICA Tornet!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 33 – Deadline v29

Hej alla kunder

Vår vision är ett godare Ulricehamn. Med det menar vi dels matglädje, matsortiment och matinspiration, och vi har egen tillverkning av både mackor, catering, luncher och en massa färdigmat.

Dels vill vi vara med och stötta och hjälpa lokala föreningar, arrangemang och event. Bara nu i augusti är vi med och hjälper till med Lions cykeltävling Åsunden runt vars överskott går till cancerforskning. Vi hjälper till vid Hanna Falks sommarskidskola där barn och ungdomar får träffa och träna med Hanna. Vi hjälper även till med Camp Ulricehamn som i år drivs av Ulricehamns IFK där ungdomar får möjlighet att både träna och testa på nya sporter på sommarlovet.

Dessa samarbeten är bara några av allt vi gör för ett godare Ulricehamn, vill du läsa om fler initiativ vi gör så gå in på vår hemsida.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 32 – Deadline v28

Hej alla kunder

Nu är den här krönikan tillbaka och det signalerar att nu börjar semestrarna ta slut. Det innebär inte nödvändigtvis att sommaren, värmen, grillkvällarna och de spontana doppen behöver ta slut.

Vi hoppas att ni har haft en härlig sommar och att ni har hunnit se er omkring. Jag och familjen har varit på en del platser och njutit av sommaren. Bland annat har vi cyklat längs med Göta Kanal, bott på camping i Lidköping, varit på Mallorca, besökt min syster i Ystad och lite till. En helt perfekt semester egentligen där vi blandat hemma med borta. Nu känns det dock skönt att vara tillbaka i butiken igen och ladda inför en skolstart och höst tillsammans med er kunder.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 26 – Nu börjar semestern

Hej alla kunder

Nu har jag börjat min semester. Trots att jag egentligen tycker väldigt mycket om att jobba så är det lite extra skönt att gå på semester den här sommaren. Det har varit ett hektiskt år där vår ombyggnad av butiken har tagit mycket kraft, både för mig och alla våra medarbetare, så det blir en välbehövlig ledighet.

Året har också varit väldigt positivt. Ni är många kunder som berömmer oss för våra fina butik, det kan vara spontant i butiken eller till och med när man träffar kunder på stan. Sedan blev vi ju utsedda till Årets butik i Ulricehamn 2019 vilket har gett oss mycket energi och stolthet. Men nu ska det som sagt bli skönt att springa barfota i sanden, bada och grilla och allt annat som hör semestern till.

Ha en fin sommar så återkommer jag och krönikan lite längre fram J

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 25 – Glad Midsommar

Hej alla kunder

Nu är äntligen midsommaren här igen. Vi har proppat butiken full av midsommarvaror som färskpotatis, jordgubbar, sill, lax, gräddfil, grädde, dill och mycket mycket mer.

Vi hoppas att ni får en fantastisk helg och att det för en gångs skull kan bli både lite sol och värme på fredag. För min del blir det traditionellt firande med sillunch, dans runt stången, lekar och grill på kvällen.

Välkommen till ICA Tornet för dina inköp!

Önskar Calle och alla medarbetare

Vecka 24 – Godaste butiken

Vi har sedan ett par år arbetat efter vår vision ett godare Ulricehamn. Det handlar dels om mat och matglädje, vårt breda matsortiment, att vi har kunskap om mat och vi i butiken lagar egen mat. Och det handlar dels om vårt samhällsengagemang som märks på flera sätt. Bland annat genom att vi sponsrar många av bygdens föreningar, vi är med och stöttar lokala event och vi gillar att engagera oss i Ulricehamns gågata och den lokala handeln.

Vi vill bidra till ett godare Ulricehamn helt enkelt och det är med stor stolthet jag kan konstatera att vi gjort inte mindre än 30 initiativ för att förverkliga vår vision. De presenterades under fjolåret i den här krönikan, ett initiativ varje vecka. Nu finns de tillgängliga på vår hemsida där du kan läsa mer om vårt engagemang.

Välkommen till godaste butiken!

Önskar Calle och alla medarbetare

Vecka 23 – Sveriges nationaldag

På torsdag är det åter dags för Sveriges nationaldag. Det borde ju vara en dag att verkligen fira egentligen men den traditionen finns inte riktigt i Sverige. Visst görs en del initiativ här och var och det var ett steg framåt när dagen blev helgdag för några år sedan men det är en bit kvar till vi kan jämföra oss med Norges firande av sin nationaldag.

På tal om Norge så var jag var i Oslo och firade Norges nationaldag den 17:e maj, tror att det var 2003 om jag minns rätt. Det var en solig lördag och folkfesten var total. Jag skulle tro att varenda norrman var ute på gatorna och stämningen var på topp. Kan vi hoppas på något liknande om några år i Sverige?

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 22 – Handla lokalt

Hej alla kunder

Vi har en fantastiskt mysig stad och många butiker i centrum i flera branscher. Deras överlevnad är nödvändig för att vi ska ha ett levande centrum och blomstrande Ulricehamn.

När man hör allt prat om e-handelns framfart tänker jag att det är upp till oss konsumenter att göra skillnad. Visst handlar jag också på nätet ibland men jag söker medvetet av Ulricehamns butiker innan jag gör det. Jag tror att det är jätteviktigt att vi är många som gör det. Det finns många välmående butiker som kommer finnas kvar länge men det är också ett faktum att flera har det tufft då många väljer nätet, Jönköping eller Borås.

Så min uppmaning är att tänka och handla lokalt, i första hand. Vi har ett stort utbud i staden och utomordentlig service. Varför inte passa på att köpa Cityföreningens presentkort till nästa kalas eller gå-bort-gåva på lördag?

Hälsningar Calle med personal

Vecka 21 – Fiskboden

Hej alla kunder

Flera kunder har frågat mig om vad som händer med vår fiskhandlare Stefan när biblioteket ska börja byggas. Svaret är att han efter sommaren kommer att flytta ner och installera en ny fiskvagn framför butiken, biblioteket påbörjas dock inte förrän tidigast 2020. Det kommer bli en nyare och modernare fiskbod som kommer att ligga vid nuvarande kundgarage.

Stefan har funnits utanför Ica Tornet i drygt 15 år. Både jag och Stefan är väldigt nöjda med denna lösning och att han kan fortsätta erbjuda fantastiska skaldjur och fiskvaror utanför Ica Tornet i många år framöver. Snart i en ännu mer kundvänlig fiskvagn.

Hälsningar Calle med personal

Vecka 20 – Blomvecka på ICA Tornet

Denna vecka har vi blomvecka i butiken med massa fina erbjudanden. Det finns en hel bilaga till annonsbladet med åtta sidor fyllda med blommor, kryddor och grönsaker för både trädgård och balkong. Vi tror och hoppas att det finns många alternativ för dig.

Sedan i vintras arbetar vi tillsammans med Mamselle Blommor. De fyller på och sköter vår blomavdelning. Vi har fått väldigt mycket hejarop och beröm för vår nya avdelning och det känns både kul och rätt att ha lokala samarbeten med lokala företag.

Välkommen in!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 19 – Våra lunchalternativ

Något som många redan har upptäckt är att vi faktiskt erbjuder en rad lunchalternativ på ICA Tornet, eller om man hellre vill vara lite lat och handla hem något färdigt, då har vi också mycket att välja på. Sedan några år lagar vi matlådor på plats i butiken, varje vardag. Vi har flera alternativ som carbonara, bolognese, currykyckling, citronlax, kålpudding, raggmunk med fläsk mm. Vi tillverkar några hundra sådana i veckan så vi märker att det är väldigt uppskattat.

Vi har även mackor och baguetter med olika fyllningar, också något som vi tillverkar på plats i butiken varje vardag. Det finns mycket att välja på men den absoluta kundfavoriten är vår egen räkmacka. Vi gör också färdiga sallader med bland annat räkor och kyckling. I förbutiken har vi korv med bröd och även ett sortiment av smörgåsar. Det finns flera korvar att välja bland och min favorit är högrevskorven som är en riktig höjdare.

Vi har även en dignande salladsbar med en mängd olika alternativ så att du kan komponera din perfekta sallad, både vad gäller innehåll och mängd. Just under vår och sommar brukar detta vara en riktig storfavorit så nu laddar vi upp vår salladsbar ordentligt.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 18 – Dags för Valborg

Hej alla kunder

Nu är det dags för Valborgsmässoafton och helgdag igen. Våren är ju full av lediga dagar mitt i veckan. Något som är lite på gott och ont tycker jag. Jag kan gilla vanliga veckor där livet går på som ett ekorrhjul. Rutiner sitter och familjelivet rullar på. Sedan tycker jag såklart att det är mysigt med lite ledigt också och ha möjlighet att umgås mer med familj och vänner och kanske göra något utöver det vanliga. Just kring Valborg har vi ingen tradition att följa vilket också känns lite skönt då de flesta andra högtider följer samma tradition.

På ICA Tornet börjar vi växa in i vår nya fina butik. Vi gör lite justeringar för att bo in oss och det senaste är att vi breddat upp och förstorat upp frukt och gröntavdelningen. Det känns väldigt bra och kul när många kunder är extra nöjda. Välkommen in till oss!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 17 – Vår egen tillverkning

Hej alla kunder

Lite nu och då får jag frågan om vad jag är mest stolt över i butiken. Det är både från kunder och privat och ibland även i affärssammanhang. Det är ingen lätt fråga då det finns så många bitar att lyfta. Vi har otroligt många lojala och glädjespridande medarbetare, vi har mycket kompetens och erfarenhet av att driva handel i Ulricehamn, vi har flera lokala samarbeten med företag i stan och vi har en modern och samtidigt väldigt mysig och matig butik.

Det jag kanske ändå är allra mest stolt över är vår egen tillverkning av smörgåsar, mackor, smörgåstårtor, sallader, luncher och andra tillbehör. Vi har fantastiskt duktiga kockar och kallskänkor som varje dag fixar och lagar mat på plats i butiken. Det här är ganska unikt och det är inte många butiker i landet som kan erbjuda ”hemlagat”, det är nog därför det känns lite extra bra.

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 16 – Påsk

Hej alla kunder

Äntligen är det dags för påsk. Det är lite av en favorithelg för mig då den är så starkt förknippad med vårkänslor, framförallt när den ligger så sent som i år. Dessutom innebär påsken ledighet för många barn och vuxna och det är en härlig tid på året.

Det är också en stor matvecka vilket är särskilt roligt och inspirerande för oss i matbutikerna. Jag får ofta frågan, både i jobbet och privat, vilken som är den största dagen på året. Förr i tiden var det skärtorsdagen mycket beroende på att butikerna hade stängt långfredag och knappt öppet på påskafton. Men nuförtiden handlar man både torsdag, fredag och lördag. Den största dagen brukar istället vara dagen före midsommarafton eller två dagar före julafton, lite beroende på hur kalendern ser ut.

Välkommen in till oss och gör din påskhandling!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 15 – Handla för andra

Vi har sedan tre år ett samarbete med Svenska Kyrkan i Ulricehamn som vi kallar Handla för andra. Syftet är att hjälpa de i Ulricehamn med knappa resurser. Vi värnar detta samarbete starkt då vår vision är Ett godare Ulricehamn.

Tanken är att göra det enkelt att hjälpa andra. Du som kund handlar precis som vanligt det du vill ha plus att du köper en vara som du vill skänka till behövande. Du betalar i kassan som vanligt och lägger sedan varan i vår låda efter kassan. Vi i butiken hjälper såklart också till och lägger kantstötta varor eller varor som närmar sig bäst-före-datum i lådan. Då slår vi två flugor i en smäll, vi hjälper behövande och minskar matsvinnet, bra tycker vi!

Välkommen in och handla för andra du också!

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 14 – Våren är här

Hej alla kunder

Nog för att jag skriver detta några veckor i förväg men när jag läser att det är april denna vecka spritter det till lite extra i kroppen. Det här är starten på den bästa tiden på året. Yes, den är ganska väderberoende, vem vill ha snöblandat regn i maj? Men om vädret och temperaturen är rätt är det ju bara så helt fantastiskt med vår. Öfsadröpp, vitsippor och ett glas rosé på lämplig läad plats under blå himmel, svårslaget! Vi får se om vi har vädergudarna med oss denna vår?

Hälsningar Calle och alla medarbetare

Vecka 13 – ICA Tornet och Mamselle blommor

Hej alla kunder

Sedan några veckor tillbaka har vi inlett ett samarbete med Mamselle blommor på gågatan. De tar hand om vår avdelning genom att fylla på, hålla ordning och göra fräscht. De har flera styrkor som vi får ta del av i samarbetet. Framförallt har Marléne och hennes goa gäng stor erfarenhet och hög kunskap om blommor och krukväxter såklart, men de har också en fantastisk kreativ förmåga plus att de ligger i närheten och snabbt kan vara på plats. Snacka om goda grannar!

Det känns jättebra att inleda detta samarbete där vi förhoppningsvis får två lokala aktörer som kan hjälpa varandra. Vi samarbetar redan med Gunnars konditori, Marbäcks bryggeri, Stadens kafferosteri och Wernerssons ost bland annat. Vi välkomnar Mamselle blommor till ICA Tornet!

Hälsningar Calle

Vecka 12 – Nominerade till årets butik

Hej alla kunder

ICA Tornet har blivit nominerade till årets butik i Ulricehamn. Det känns förstås otroligt roligt och vi känner en rejäl portion stolthet över att bli uppmärksammade på detta sätt. Vi var nominerade även i fjol vilket gör årets nominering ännu mer häftig. På fredag är det dags för Näringslivsgalan och då presenteras vinnaren.

Vi har ju moderniserat ICA Tornet rejält under det senaste året och vi känner nu att vi har en väldigt trevlig, enkel och lätthandlad butik. Om du sedan kryddar det med massor med matglädje och en matupplevelse utöver det vanliga så har vi en ganska bra beskrivning på oss, tycker vi. Hoppas att du håller med.

Välkommen in!

Hälsningar Calle

Vecka 9 – Fjällen och semlor

Hej alla kunder

Jag tycker att vintern är fantastisk, i varje fall den där versionen med ett vitt täcke snö, gnistrande sol och några minusgrader. Nästa vecka åker jag och familjen till fjällen och då hoppas jag på precis det där. I min barndom åkte vi till Sälen under några år och jag minns den där magiska känslan när man ser de första backarna och liftsystemen på vägen upp, jag tycker fortfarande det är magiskt.

Och glöm inte, nästa vecka är det fettisdagen. Jag brukar äta min semla i hetvägg, alltså varm mjölk, med kanel på. Det har varit en lång semlesäsong i år och jag tror att jag slagit ett personligt rekord i antal semlor, och då är ändå upploppet kvar. Oavsett hur du äter din semla är du välkommen att beställa den och köpa den hos oss!

Välkommen in!

Hälsningar Calle

Vecka 5 – Krönikan är tillbaka

Hej alla kunder

Som ni kanske har märkt har jag tagit ett litet uppehåll med min krönika. Under 2017 och 2018 skrev jag krönikan varje vecka men nu tänker jag att det får räcka med en gång i månaden.

Nu börjar livet på ICA Tornet stabilisera sig. Efter ett omtumlande år med ny konkurrens och stor ombyggnad håller vi nu på att bo in oss i vår nya fina butik och finslipa detaljer. Vi får fortfarande väldigt mycket beröm för butiken och det känns såklart väldigt roligt och inspirerande.

Så här i semmeltider vill jag passa på att rekommendera våra egengjorda semlor. Det är fortfarande flera veckor kvar av semmelsäsongen så det finns mycket tid kvar att njuta av denna fantastiska skapelse.

Välkommen in!

Hälsningar Calle

Vecka 1 – Nytt år, nya möjligheter!

Hej alla kunder

Så har vi lagt 2018 till handlingarna. Ett väldigt annorlunda år för oss på ICA Tornet och ett väldigt spännande, utmanande och utvecklande år. Nu står vi här med Ulricehamns modernaste butik och vi kan erbjuda en riktigt fräsch matupplevelse i lagom stora lokaler.

Under 2019 kommer vi att finslipa detaljerna. Det kan röra sig om skyltning, sortimentsfrågor eller att justera något som inte kändes klockrent i ombyggnaden. Allt för att ni kunder ska få en ännu bättre köpupplevelse.

Med hopp om ett gott år!

Hälsningar Calle och alla medarbetare