Vårt engagemang: Sommaridyllen Trosa 2.0

Mangfald_Toppbild_Undersida_700x283px

Vårt engagemang: Sommaridyllen Trosa 2.0

För oss på ICA Supermarket Trossen är integration en viktig fråga. Vi vill vända vissa människors oro över förändring till något positivt och lärorikt. Därför har vi valt att anordna matlagningskvällar med nyanlända där olika matkulturer kan mötas under goda former. Vårt mål är att dessa träffar kan skapa ett socialt sammanhang och en naturlig väg in i samhället.

Idén att vara med och bidra till ett inkluderande samhälle uppstod när vi märkte av en oro i Trosa kring de nyanlända flyktingarna. Vi vill att folk ska få upp ögonen för våra medmänniskor – vilken medmänniska man än är. Frågan vad man kan påverka är inte enkel, men vi kände att vår passion för god mat kunde fungera som en brygga mellan invånarna. 

Vårt engagemang går ut på vi och nyanlända Trosabor, som har för avsikt att stanna i staden, möts under goda former och delar med oss av våra olika matkulturer. Vi samarbetar med kommunen och Trosa Stadshotell vilka bidrar med lokal och kock. Träffarna startar i butiken där vi handlar råvarorna till kvällens meny. Vårt mål är att låta svensk matlagning och deltagarnas favoriträtter få lika mycket utrymme för att skapa inspirerande möten där vi kan lära av varandra. Men även för att vi ska kunna anpassa vårt sortiment för fler smaker. På träffarna vill vi även få med oss eldsjälar från våra idrottsklubbar för att introducera deltagarna till stadens aktiva föreningsliv.

Vårt mål är att bidra till integration – på riktigt. Vi tror på matlagning som en grogrund för goda möten där det sociala går hand i hand. Vår förhoppning är att det här hjälper till att skapa ett mer inkluderande Trosa – vi kallar det Trosa 2.0.