Vårt engagemang: Barnens rätt att klappa en ko

Vårt engagemang: Barnens rätt att klappa en ko

För oss på ICA Supermarket Odenhallen är det viktigt att lyfta fram arbetet bakom maten i våra hyllor. Tillsammans med LRF, Lantbrukarnas riksförbund, och några andra jämtländska ICA-butiker har vi sedan många år stöttat våra bönder på olika sätt. En viktig del har varit att sprida kunskapen om lantbruk vidare till våra barn. För visst lär man sig mycket av att få komma ut och se hur arbetet går till på en bondgård? Det är vi övertygade om.

Kanske kommer du ihåg vårt arbete med Mjölkkronan? Då betalade du en krona extra för ditt mjölkpaket hos oss. En krona som sedan använts till att bjuda in skolbarn, årskurs 2 och 6, till våra lokala bondgårdar. Här får de träffa bonden, ställa frågor om livet på gården och uppleva närkontakten med djuren. 

Att ge barn inblick i de här frågorna och visa var maten på bordet kommer ifrån är inte bara rolig och lärande, utan dessutom viktig för det svenska lantbruket. Därför är vår ambition att fortsätta ge skolklasser möjligheten att åka på studiebesök. För att öka kunskapen om livsmedelsproduktion och vikten av ett öppet, levande landskap.  

Vi är alltid nyfikna på dina idéer för hur vi kan utveckla vårt engagemang. Prata gärna med oss i butiken och tveka inte att komma med frågor och funderingar.