Norsjö idrott i samverkan

bild3

Norsjö idrott i samverkan

För oss på ICA Supermarket Norsjö är kommunens föreningsliv en självklar del för att fler ska kunna leva ett gott liv. Med hjälp av specialtryckta bärkassar kan vi och våra kunder enkelt vara med och bidra till barn- och ungdomsverksamhet som gör skillnad.

Idrotten spelar en viktig roll här i Norsjö, och för att vara en mindre ort är vi även väldigt framgångsrika. Det finns ett stort intresse och engagemang kring både volleyboll, fotboll och ishockey. Därför känns det naturligt att vara med och stötta ortens paraplyorganisation NIDS – Norsjö idrott i samverkan.

Vårt engagemang går ut på att vi har tryckt upp egna miljökassar som vi säljer i butik. För varje såld kasse går 1 krona oavkortat till NIDS. Härifrån fördelas sedan pengarna till de medlemsföreningar som behöver ett tillskott i kassan. Det gör att vi alltid kan vara säkra på att pengarna hamnar rätt. Hittills har utfallet av våra bärkassar varit bättre än väntat och vi räknar med att försäljningen kommer generera omkring 50 000 – 70 000 kronor till våra lokala idrottsklubbar.

Att samla in pengar som ger effekt på en lokal nivå gör att fler kan se nyttan av att bidra. Vi har fått väldigt positiv respons från våra kunder. Tanken är att fortsätta med insamlingen så länge vi kan. Tillsammans stöttar vi barn- och ungdomsverksamhet som skapar gemenskap och fina resultat. Det tycker vi känns riktigt bra!