Upptäck det goda runt hörnet!

Upptäck det goda runt hörnet!

Hos oss på ICA Supermarket Väddö är det viktigt att värna om det lokala. Både för miljön och hållbarhetens skull, men också för att det smakar ju så gott! Här vill vi hylla några av våra lokala producenter och berätta lite om vilka lokala produkter du kan hitta i vår butik. Låt det väl smaka!

Våra leverantörer

Musko rökeri

Leffe i Musko känner du igen på cowboyhatten och sheriffstjärnan. Han har en jättemysig gård i skogen, inte långt från Gåsvik. Förutom att vara en bra historieberättare kan han konsten i att röka kött! Minst en gång i veckan kommer deras kylbil till butiken med alla möjliga rökta köttdetaljer. Prova Muskoskinkan – den är världsberömd. Använd den gärna i matlagning, lyfter vilken rätt som helst!

Roslagskött

I Gåsvik, bara några kilometer från vår butik, har familjen Petterson sin gård. Här jobbar de i tre generationer med sina glada grisar. Vi har besökt dem flera gånger hälsat på både familj och djur. Minst en gång i veckan kommer deras egen kylbil med fläskkött av alla de slag, korvar och skinka. Deras prinskorv är världsbäst. Lika god kall som varm och passar perfekt som snacks!

Roslagsmjölk

På Hillariusgården i Senneby har familjen Reinsson sina älskade kor. Deras verksamhet resulterar i den omtyckta Roslagsmjölken och hjälper till att hålla Väddös vackra landskap öppet. På måndagar, onsdagar och fredagar kommer deras egen mjölkbil till butiken med standard-, mellan- och lättmjölk, vispgrädde och yoghurt. Mellanmjölken är den enskilt största produkten i vårt mejerisortiment och deras vaniljyoghurt är en riktig höjdare!

Senneby Trädgård

Mitt i Senneby ligger Dan och Britt-Ingers lilla familjeföretag. De är riktiga veteraner när det gäller ekologisk odling och vi har samarbetat i över 15 år. Varje dag – ibland flera gånger om dagen – kommer Dan till butiken med nyskördad potatis, sallad, bönor, purjolök, grönkål och lök i flera former. Tomaterna är en riktig storfavorit hos våra kunder och brukar sälja som smör i solsken. Håll utkik efter dessa!