Räddad frukt bidrar till barn- och ungdomsaktiviteter

Mangfald2_Toppbild_Undersida_700x283px

Räddad frukt bidrar till barn- och ungdomsaktiviteter

För oss på ICA Supermarket Bergsjö har minskat matsvinn lett till gröna klipp för våra kunder och klirr i kassan för kommunens barn- och ungdomsverksamhet.

Idén till vårt engagemang fick vi från en annan ICA-butik som tog tillvara på frukt och grönt som inte kunde säljas. För trots att varor kan vara kantstötta eller fått lite ledsna blad går de ofta utmärkt att äta. Att ta tillvara på detta och samtidigt stötta våra ungas idrotts- och föreningsliv har visat sig vara väldigt uppskattat.

Vårt engagemang går ut på att vi ett par dagar i veckan fyller en låda med varor från frukt- och gröntavdelningen som vi sedan publicerar på vår Facebook-sida. Den som är först med att kommentera inlägget får köpa allt för 100 kronor. Den välfyllda lådan är populär och går åt väldigt snabbt. I samråd med våra kunder beslutar vi sedan vart intäkterna från lådorna ska gå. Den klubb som blir utsedd får sedan under två månader pengarna som lådan genererar, sedan väljer vi en ny. 

Det känns fantastiskt att det vi inte kan sälja styckvis kommer till nytta, samtidigt som våra ungas verksamheter får ett tillskott i kassan. Tanken är att fortsätta med upplägget då det är uppskattat av både kunder och föreningar. En hållbar idé som gynnar alla inblandade!