Bilden är tagen av vår pappa Lars-Erik under installeringen av solpaneler på taket, juli 2016
Vårt engagemang för miljön

Bilden är tagen av vår pappa Lars-Erik under installeringen av solpaneler på taket, juli 2016
Vårt engagemang för miljön

För oss på ICA Supermarket Färgelanda handlar goda saker om mer än bara mat. Vi vill gärna vara en drivkraft i samhället och engagera oss i våra hjärtefrågor. Något vi tycker är extra viktigt är hur vi tar hand om vår miljö, speciellt genom att arbeta med klimatfrågor och förnybar energi.

Som matbutik har vår energiförbrukning en betydande miljöpåverkan - det som behövs för att hålla våra råvaror väl kylda, lamporna lysande och ventilationen snurrande. Vi väljer att göra det på bästa miljöriktiga sätt bl.a. genom energisnål belysning, värmeåtervinning och dörrar på alla kylar och frysar. Dessutom har du kanske skymtat våra 158 solpaneler uppe på taket?

Vårt energiarbete har pågått i många år och vi försöker hela tiden göra mer för att minska vår miljöpåverkan. Och precis som vi själva satsar på detta vill vi gärna inspirera alla andra.

Varför gör vi det här? 

Vi vill att framtiden ska se ljus och grön ut för våra barn och barnbarn. Vi har möjligheten att påverka och desto fler vi får med på resan, desto bättre. Funderar du på vad du själv kan göra? Ja, förutom att välja våra växtbaserade plastkassar och köra elbil finns det förstås flera saker du kan göra hemma för att minska din energiförbrukning. Kom gärna in och bolla med oss i butiken!

Är du nyfiken på hur mycket våra solpaneler producerar? Fråga gärna!