Vårt engagemang: Pensionärsbussen i Järbo

bild3

Vårt engagemang: Pensionärsbussen i Järbo

För oss på ICA Nära Järbo har vi insett vikten av att kunna handla själv – även när du blir äldre. Med vår pensionärsbuss vill vi hjälpa människor till ett fortsatt aktivt liv, samtidigt som bussen blir en naturlig mötesplats där våra kunder kan träffas och umgås.

Alla behöver ett socialt sammanhang och att kunna gå och handla är något som de flesta tar för givet. Vårt engagemang motverkar den isolering som många äldre kan uppleva när möjligheten att röra sig blir begränsad. Att komma ut och se vad som händer i samhället och i butiken blir en möjlighet att fortsätta det sociala livet, träffa bekanta och handla sina egna favoritvaror. 

Vårt engagemang går ut på att vi har en minibuss som hämtar upp våra pensionärer i deras hem varje torsdag förmiddag och kör dem till vår butik. I dagsläget har vi fyra turer och medan den första gruppen handlar hämtar bussen upp nästa gäng. Det kostar inget att åka med bussen och vi har tre frivilliga chaufförer som kör ideellt. I butiken hjälper vi sedan till med att plocka varor för de som har problem med rörligheten. 

Anmäler du dig till vår buss har du en fast plats varje vecka – ska du inte handla så får du höra av dig i förväg. På det sättet får vi bra koll på våra kunder ifall något har hänt. Är det ingen som öppnar när vi ringer på kontaktar vi anhöriga eller hemtjänsten. På det sättet fungerar bussen som en extra trygghet då många bor ensamma. 

För oss på ICA Nära Järbo känns det roligt att kunna hjälpa till i vardagen. De sociala möten som uppstått på bussen är väldigt uppskattade – under färden till och från butiken avverkas hela veckans händelser. Vi får ofta höra av våra pensionärer att torsdagarna är den viktigaste dagen i veckan. Det tycker vi känns väldigt kul!

banner_ica100