Närproducerat

Närproducerat

Hembygden och det öländska går igen i mycket av vårt arbete i butiken. Mycket av det som händer runt i kring oss påverkar även vårt jobb eftersom vi ofta möter människorna som händelserna berör. Vi vill därför presentera vilka lokala leverantörer vi jobbar med.

Sturessons lantbruk

Från Ulf Sturesson och hans medarbetare köper vi öländsk potatis under hela året samt öländska jordgubbar när det är säsong för det. Odlingsmarken är belägen ca 6 km från butiken så det kan vi väl kalla lokalt.

Ölands Örtagård

I butiken hittar du ett urval av produkter från Ölands örtagård. En geniun gård belägen i Stora Frö med mycket att erbjuda, allt från marmelad och senap till diverse kryddblandningar.

Rosas handel

Rosas Handel har blivit ett välkänt begrepp på Öland - deras kryddade korvar är en öländsk delikatess. Missa inte det!

Mysinge Kött

Det öländska köttet transporteras endast några km till butiken. Köttet kommer från frigående nötdjur som betat på alvaret och därmed även hjälper till att hålla alvaret fritt från enbuskar och sly. Köttet hängs och möras och håller mycket hög kvalitet. Det finns också salami och rökt nötkött eller saltrulle till pålägg. 

Solmarka Gård

Från Solmarka Gård får vi de finaste grönsaker man kan tänka sig! Året om. De är både ekologiskt och biodynamiskt odlade. Dessutom har de kossor på gården och säljer helmjölk och grädde på glasflaskor samt goda ostar. Dessutom har säljer de eget mjöl - både fullkornsmjöl och siktat, på kulturvetesorter, exempelvis ölandsvete, dinkel, emmer, jacobi med flera. Vi är mycket glada för detta samarbete! De är guld värda.