Våra avdelningar

Våra avdelningar

Vi på ICA Nära har ett anpassat sortiment av varor i våra avdelningar. Det innebär att du alltid har flera alternativ att välja mellan. Dels har vi kända varumärken, dels ICAs egna varor som ett prisvärt alternativ till de kända varumärkena.

Våra avdelningar

Frukt & Grönt

Frukt- och gröntavdelningen är vår stolthet. Här hittar du fräscha, färggranna och nyttiga frukter och grönsaker året om. Vissa frukter och grönsaker är säsongsberoende och kan därför vara svåra att få tag på vissa tider på året. Vi kan tyvärr inte ha alla frukter och grönsaker hemma alltid men vill du ha något som vi inte har så kan vi ta hem det men det tar då 2-3 dagar så var ute i god tid vi försöker att ha en stor del som är lokalt producerat ex morötter och potatis från mellösa vitkål från mariestad mm

Bageri

I vår brödavdelning finner du bröd från alla stora bagerier (dagliga leveranser) och från vår egen bakugn. Vi har eget bageri i butiken där vi bland annat bakar baguetter, kakor och många olika varianter av semlor. Vid Juletid är lussekatter en stor produkt.Semlor är också en stor produkt den som säljs mest är Finnerödja semlan den syns på bilden ovan men kan variera i utseendet.

Kött & chark

Vårt kött- och charksortiment är självklart av hög kvalitet. Vi styckar och maler endast svenskt kött. En stor del av vårt kött kommer från Värmland. Vi säljer även en äkta källarrökt skinka som vi skivar i butiken efter dina önskemål. Vår chark är fylld men olika korvar, skinkor, finmald färs med mera. Vi maler köttfärsen i butiken medan du väntar du får så mycket färs som du exakt behöver.

Ost & Mejeri

Här ser du våran nya stora ostdisk där du kan hitta ost från Arla mfl Vi förpackar själva i butiken men vi har också fabrikspackad ost. Behöver du en ostpåse att förvara din ost i så fråga personalen. Ost finns också i mindre förpackningar under vissa tider på året har vi även en del ostar i lösvikt som du köper över disk där kan utbudet variera( 6 juni ost är ex stor under junimånad)

I vår fräscha mejeriavdelning finns produkterna från morgon till kväll: från frukostens fil, keso, juice och smörgåsmargarin, till mellanmålets yoghurt och middagens crème fraiche och smör. Här finns också många magra alternativ att välja på för dig som vill leva sundare.Vi får tyvär inte plats med allt i mjölk kylen så vi har två lösa kylar för att vi ska få plats med så mycket som möjligt vi säljer också ica mjölk som vårt alternativ till Arla mjölk.

Kolonial & specialvaror

Här är avdelningen för dig som behöver fylla på med varor i skafferiet. Vi har varor i alla prislägen. Kryddor till både bak och exotisk matlagning, kaffe, kakao, te, nötter och självklart frukostflingor, matolja och ketchup.  Vi har även en del lite mer udda saker som havsalt i säck (kräftkoket)  Nästan allt du behöver på en enda avdelning!

När det oumbärliga lilla saknas då är hjälpen tack och lov nära, på ICA Nära. På avdelningen "Specialvaror" hittar du det som kan vara räddaren i stunden.Vi har ett stort sortiment och köper från stora och små leverantörer för att få tag på ett udda sortiment med stor bredd. Vi köper in olika restpartier med snygga saker till bra pris och för att få ett brett sortiment. Det finns ca 11000 artiklar i butiken.Här ovan syns trappen upp till vårt övreplan just nu har vi utökat vårt sortiment av gjutjärns produkter som även passar induktions spisar (stekpannor,plättlaggar,pannkakslagg,grillpanna mfl)