Kycklingpaj

Kycklingpaj

4 portioner

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125g margarin
  • 2-3 msk kallt vatten

Fyllning

  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 1 grillad kyckling
  • 1 röd Kelda 2,5 dl
  • 1/2 msk mjöl
  • 1/2 dl vatten
  • Salt & Svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Gör pajdegen, låt den vila sedan i kylskåp minst 1/2 timme. Kavla ut den, täck kanterna med folie och nagga den. Förgrädda i 200 grader i ca 10-12 minuter.
  2. Börja med att rensa den grillade kycklingen. Klipp köttet i mindre bitar.
  3. Fräs sedan skivad purjolök i olja, tillsätt champinjonerna. Lägg i kycklingbitarna, krydda och häll på grädde. Häll sedan över redningen. (mjöl och vatten)
  4. Fyll pajskalet med kycklingfyllningen och täck med riven ost.
  5. Grädda pajen i 200 grader i ca 15-20 minuter
  6. Servera med en god sallad och en god dressing till