Kycklingfile med osttäcke

Kycklingfile med osttäcke

4 portioner

  • 4 st kycklingfileèr
  • 1 msk smör
  • 10 cm purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 burk grillade paprikor
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 burk lätt creme fraiche
  • 1 dl kalamataoliver (kärnfria)
  • 150 g fetaost
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Basilikablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Strimla kycklingen
  3. Bryn kycklingfileerna i smör i ca 3-4 minuter. Salta och peppra efter smak.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
  5. Skiva purjolök. Skala och hacka vitlök, rostad paprika och oliverna.
  6. Bryn sidfläsket i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika och oliver för att låta brynas med baconet några minuter.
  7. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.
  8. Rör ihop ost, fetaost och creme fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.
  9. Fördela röran över kycklingen
  10. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är färdig.
  11. Garnera med färsk basilika och servera med nykokt pasta