Fisksoppa

Fisksoppa

I detta recept kan du välja att koka buljongen själv eller använda dig av buljongtärning.

Buljong

  • 400g fiskhuvud från lax/öring/röding
  • 2 liter vatten
  • 5 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  • 5 st vitpepparkorn
  • en bit purjolök

Soppa

  • 5 dl buljong (alt. fiskbuljongtärning)
  • 5 dl grädde
  • 100g schalottenlök
  • 2 st morötter
  • 10 cm purjolök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 msk hummerfond
  • 500g vit fisk & lax
  • 1/2 röd chili
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennepeppar
  • Chilipulver

Gör så här

Koka buljongen (se koka buljong)och låt den svalna. Hacka övriga ingredienser och tillsätt den i buljongen. Låt sjuda i ca 10 minuter. Häll i grädde och koka upp en gång för att sedan sänka värmen och sjuda. De sista minuterna lägger du ner fisken. Smaka gärna av med cayennepeppar och paprikapulver.