Vi sponsrar såväl lokala som nationella projekt

Var med och må bra

Vi sponsrar såväl lokala som nationella projekt

Som ett av Västmanlands största företag är Maxi ICA Stormarknad Erikslund självklart med och sponsrar olika projekt – såväl lokala som nationella – inom idrott, hälsa, kultur och socialt engagemang.

Är du intresserad av ett samarbete och ha oss som sponsor? Läs mer om vår Sponsringspolicy.

Lokal sponsring:

VSK Fotboll

VSK Bandy

VIK Hockey

Föreningen för Petö-pedagogik i Västmanland

Lions Västerås/Lundby

Världens Barn

Franke ungdomsfotboll

Nationell sponsring:

Cancerfonden

ICA och Cancerfonden har samarbetat i många år. En av de stora aktiviteterna är Rosa bandet som har stark stöttning genom aktiviteter i ICA-butikerna under oktober månad. 
Rosa Bandet – Cancerfonden

Mustaschkampen

Varje dag, varje månad, varje år får tusentals män diagnosen prostatacancer. Det är Sveriges vanligaste cancersjukdom. Mer pengar behövs i kampen mot prostatacancern till forskning för bättre diagnos- och behandlingsmetoder sam opinionsbildning. 
Mustaschkampen

Röda korset

Enklare för ICAs kunder att skänka pengar till Röda korset kan det inte bli än att trycka på Pantknappen vid returstationerna i ett flertal ICA butiker. Under 2010 gav alla pantknappstrycknngar 4,8 miljoner SEK till Röda korset. 
Röda korset

World Childhood Foundation

ICA Sverige är sedan 2003 huvudsamarbetspartner till World Childhood Foundation där vi engagerar oss för utsatta barn i världen. 2010 års julkampanj och andra aktiviteter gav 8,3 miljoner SEK till Childhood. 
World Childhoods Foundations

Blodomloppet

ICA Sverige huvudsponsor till Blodomloppet. En löparfest för alla, elit som motionär, som arrangeras på 14 orter från maj till augusti. 84 000 löpare deltog i 2011 års Blodomlopp. Blodomloppet lyfter blodgivning som en viktig samhällsfråga förutom mat och hälsa. 
Blodomloppet

Kortvasan, Tjejvasan, Ungdomsvasan och Cykelvasan

Utmana dig själv! Åk skidor eller cykla i de klassiska Vasaloppsspåren. ICA är värd för ovanstående lopp. 
Vasaloppet

Milan Junior Camp

Sommaren 2011 kom AC Milan med sin fotbollsskola till Stockholm, Malmö, Västerås och Umeå. Träningarna leddes av italienska tränare, handplockade av AC Milans ungdomsorganisation. Fem dagar med teknik, taktik och en stor dos av italiensk fotbollskultur, för alla barn 8-16 år. 
Milan Junior Camp

Svenska fotbollsförbundet

Fotboll är nationalsporten framför andra. ICA är en av huvudsponsorerna till Fotbollförbundet, med fokus på damlandslaget och U21. Elitspelarna är viktiga förebilder för alla unga som spelar i ur och skur på sina hemmaplaner över hela Sverige. 
ICAs samarbete med Svenska fotbollsförbundet

Svenska skidförbundet

Både längdskidor och utförsåkning har en lång tradition i Sverige. Många kan och gillar att åka skidor och det är idag en av våra mest folkkära idrotter. Det känns därför väldigt naturligt att ICA sponsrar Svenska Skidförbundet. 
ICAs samarbete med Svenska skidförbundet

Svenska handikappidrottsförbundet

ICA har är sedan hösten 2012 sponsor till Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté. Att sponsra handikappidrotten stämmer väl överens med ICAs inställning att alla har ett lika värde. 
ICAs samarbete med Svenska handikappidrottsförbundet

Scouterna

Sedan 2010 är ICA huvudsponsor till Scouterna. Scouternas arbete med värdebaserat ledarskap, att i stor och liten grupp redan från unga år utvecklas och lära sig att ta ansvar och leda andra samt att scouterna lär sig samarbeta i grupp och lyssna på andra, stämmer väl överens med ICAs värderingar. 
Scouterna

WWF

ICA är samarbetspartner till WWF. Genom olika centrala och lokala aktiviteter bidrar vi till WWF:s verksamhet. Vi deltar bland annat i initiativet Earth Hour på alla våra fem marknader. 
WWF

Kompis med kroppen

Sedan 2002 driver ICA kampanjen "Kompis med kroppen – 5 om dan". Tanken är att uppmuntra barn till sundare matvanor. 
Kompis med kroppen

Vi kan mer

Samarbetet med Glada Hudikteatern har lett till att ICA startade Vi kan mer. Projektet syftar till att ge funktionshindrade jobb i ICA-butiker i Sverige. ICA Sverige arrangerade "Vi kan mer-lotteriet" i samarbete med Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, FUB. Lotteriet genererade totalt 5 miljoner SEK. 
Vi kan mer