Våra samarbeten - var med och må bra!

Våra samarbeten - var med och må bra!

Var med och må bra! Det är ICA Maxi Gnistas ledord när vi går in i ett samarbete. Vi vill bidra till delaktighet och välmående med långsiktiga och hållbara samarbetspartners med fokus på hälsa och jämställdhet. Vi fokuserar på verksamheter för barn och ungdomar samt de mest utsatta i samhället.

Uppsala Stadmission verkar för att göra Uppsala till en mänskligare stad för alla och består av flera verksamheter för att stödja utsatta i samhället. Däribland hemlösa, ekonomiskt utsatta, kvinnor i otrygga relationer, arbetslösa och migranter i Uppsala.

Vi stödjer stadsmissionen på flera sätt: 

Panta för andra

Våra kunder kan välja att donera sin pant till Uppsala Stadsmission. 

Insamling till second hand

Vi samlar in kläder till Stadsmissionens second hand vid utvalda tillfällen.

Gröna lådan

Här kan våra kunder skänka varor och förnödigheter som går direkt till utsatta i Uppsala. 

Minskar matsvinn

Vi skänker vårt överblivna matsvinn där en del direkt går till deras sociala verksamheter och Mikalesgården och den andra delen går till matkassar som fördelas ut till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet. 

Funbo IF är en idrottsförening i Funbo. Fotbollssektionen består av 10 lag inkl ett A-lag och innebandysektionen består av 4 lag. ICA Maxi Gnista bidrar till den årliga fotbollscupen och via köpbaserad sponsring, vilket innebär att av alla köp medlemmar i Funbo IF gör i butiken, går 1% tillbaka till Funbo IF. 


Fotbollsbolaget verkar för att utveckla ungdomsfotbollen i Uppland. Genom att erbjuda träningar och camper med tränare som verkat på elitnivå vill de få fler att stanna i sina hemma-lag. Ledorden är att fotboll ska vara glädjefyllt, inkluderande, jämställt och bildande. Maxi Gnista bidrar genom att göra det möjligt att nå ut till fler ungdomar genom träningar och camper.

Vi är silverpartner till Ung företagsamhet i Uppsala län som låter elever starta och driva sitt egna UF-företag och tränar därmed en rad entreprenöriella förmågor, något vi på Maxi Gnista värdesätter stort. Vi tror att hela samhället drar nytta av våra unga entreprenörer!