Vi stödjer Umeå

sponsring

Vi stödjer Umeå

Vi på Maxi ICA Stormarknad Umeå sponsrar en mängd olika föreningar och organisationer. Sponsringen sker huvudsakligen till organisationer med ett engagemang i barn och ungdomar. Vill du ansöka om sponsring klicka här för mer information.

För oss är det viktigt att kunna bidra och vara en positiv kraft i samhället på olika sätt. Där av vårt engagemang i det lokala knattelaget likväl som vi är med i vårt långsiktiga arbete där vi inom ICA samarbetar med stora idella organisationer.För oss är det naturligt att bidra till ökad livskvalitet hos både kunder och medarbetare när det gäller mat, motion och hälsa.

Ett av ICAs stora mål är att vara en positiv kraft i samhället i hela landet året runt. Det är vi genom att fokusera vår sponsring på hälsa och välbefinnande samt allas lika värde. Det gör vi bland annat genom vår kärnverksamhet mat och måltider. I praktiken betyder det att våra sponsringssamarbeten har fokus på hälsa, mat och träning samt socialt ansvarstagande.

Några av Maxi Umeås samarbetspartners:

GUIF Gimonäs Umeå IF har en stor barn och ungdomsverksamhet där fotboll, handboll och innebandy är dom stora sporterna.

IF Björklöven som satsar på barn och ungdomsverksamhet genom bl.a. hockeygymnasium, camps och skridskoskola.

Umeå IK där vi sponsrar UIK's verksamhet genom sin fotbollsskola där barn och ungdomar rullar boll hela dagarna och troligtvis är det här framtidens spelare föds.

Blodomloppet är ett gå-lunka-löp-lopp där vi är lokala sponsorer med ICA som huvudsponsorer. Loppet har dubbla syften; att värva nya och gamla blodgivare till landets blodcentraler och att bidra till motion och hälsa. Vi genomför även tillsammans med IFK Umeå och Scouterna ett Lilla blodomloppet som går samma dag som blodomloppet där barn springer eller går.

Barncancerföreningen Norra där våra kunder köper bananlådor där pengarna går till stöd och information till de som drabbats av barncancer både till barnen och till de närmaste runt barnen.

Sedan har vi på Maxi Umeå och ICA samarbeten med många organisationer både med sponsring och ett aktivt insamlingsarbete tillsammans med våra kunder. Några exempel här nedan.

Cancerfonden

ICA och Cancerfonden har samarbetat i många år. En av de stora aktiviteterna är Rosa bandet som genomförs under oktober månad.

 

Röda korset

Där vi har ett samarbete via pantknapparna när du pantar dina flaskor. Under 2013 insamlades det  6,4 miljoner kronor runt om i ICA butikerna i Sverige.

World Childhood Foundation

ICA är sedan 2003 huvudsamarbetspartner till World Childhood Foundation där vi engagerar oss för utsata barn i världen.

Svenska handikappsförbundet

ICA är sedan hösten 2012 sponsor till Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté. Att sponsra handikappidrotten stämmer väl överens med ICAs inställning att alla har ett lika värde.

De klassiska Vasaloppsspåren

Kortvasan,Tjejvasan och cykelvasan är ICA sponsor till.

Svenska fotbollsförbundet

ICA är en huvudsponsor till fotbollförbundet med fokus på damlandslaget och U21.

Svenska skidförbundet

Både längdskidor coh utförsåkning har en lång tradition i Sverige. Många kan och gillar att åka skidor och är idag en av våra mest folkkära idrotter. Det känns därför väldigt naturligt att ICA sponsrar Svenska Skidförbundet. 

Scouterna

ICA är huvudsponsor till Scouterna. Scouterna lär sig ansvar,ledarskap och lär sig samarbeta i grupp.

WWF

ICA är samarbetspartner till WWF. Genom olika aktiviteter bidrar vi till WWF:s verksamhet.

Kompis med kroppen

Sedan 2002 driver ICA "Kompis med kroppen - 5 om dan". Tanken är att uppmuntra barn till sundare matvanor.