Härifrån trakten

maxi-trelleborg-narproducerat

Härifrån trakten

För vi vill gärna prata om svensk mat. Den är viktig, näst intill ett ställningstagande för Sverige och ett mer hållbart jordbruk överlag. Sverige har nämligen kommit långt med att minska livsmedelsproduktionens klimat- och miljöpåverkan och kan i flera områden ses som ett föregångsland. Så ta en tugga av Sveriges matskatt. Bra för dig, en levande landsbygd, friska djur och rena hagar.

Böste grönsaker
Böste grönsaker har varit leverantör till vår frukt och gröntavdelning sedan många år tillbaka nu. Från fälten strax öster om Trelleborg får vi både grönsaker, bär och potatis.

www.bostegronsaker.se


Carnex
Det finns inga genvägar till riktiga delikatesser. Så beskriver Carnex i Malmö sitt mathantverk och hur de för vidare klassiska svenska charkuterier och smakrika delikatesser från Medelhavet.

www.carnex.se

Gunnarshögs gård
Från gården Gunnarshög på Österlen får vi närproducerad kallpressad rapsolja, linfröolja, vinäger, härliga marmelader och müsliblandningar av bästa kvalitet.

www.gunnarshog.se

Kabbarps trädgård
Strax utanför Malmö ligger Kabbarps trädgård och från deras frodiga odlingar och växthus får vi de finaste mest välsmakande kryddorna det går att få tag på i närområdet.

www.kabbarp.se


Maglarpsbullen
Redan 1986 började Maglarpsbullen gräddbullsfabrik producera handgjorda gräddbullar. Nu hittar vi också fikonbollar, risbollar och mängder av andra produkter i sortimentet.

www.maglarpsbullen.se


Olof Viktors
På Olof Vikors utanför Ales Stenar bakas bröden på gammeldags vis i vedeldad stenugn. Alla bakverk, tårtor och bröd görs från grunden utan halvfabrikat eller färdiga mjölmixer.

www.olofviktors.se


Skillinge Fisk
I över trettio år har vi kunnat njuta av rökt och färsk fisk från Skillinge Fisk. Deras fångst är alltid hållbart fiskad i södra Östersjön. En extra god krydda tycker vi.

www.skillingefisk.se


SP chark
Traditionella och älskade charkuterier fullproppade med närproducerade råvaror det är vad du finner om du håller utkik efter SP charks varor. Allt tillverkat i deras  charkuteri i skånska Asmundtorp/Billeberga.

www.spchark.se