Pasta med färskost och tomater
Krämig och smakrik är färskostpastan som görs med tomater, cream cheese och pasta, allra helst tagliatelle. Blanda och mosa osten och tomaterna i ugnsformen, vänd ner den kokta pastan toppa med färsk basilika och servera genast.
Samarbete med:
Oatly
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 förp babyplommontomater (à 500 g)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
salt
peppar
200 g Oatly Vitlök Örter eller cream cheese med vitlök och örter
4 port tagliatelle (4 port motsvarar ca 300 g okokt tagliatelle)
1 kruka basilika
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cream cheese mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Tillsätt 2 krm chiliflakes (för 4 port) tillsammans med vitlöken, oljan och oreganon så blir det lite hetta i pastan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2221 KJ / 531 kCal
Fett25 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den var ganska god. Ska använda mig av de rekommenderade chiliflakes nästa gång då blir det troligen 5 stjärnor.
Lisbeth
2024-04-15Så enkelt så det blir gott bara därför (för man sättet i gång att laga mat så sent 😬). Stekte räkor, champinjoner och lite vitlök och hällde i också!
Carl
2024-04-10Så fruktansvärt god! Har gjort, och kommer göra, många gånger om! Billigt, snabbt! Vad mer kan man önska?😍
Jennifer
2024-04-07